Analna kila

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
guestbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 03, 2011 8:37 pm

Analna kila

Post od guestbg »

Problem mi se javio pre par dana,nakon klistiranja...sutra dan sam napipala kilicu na spoljnom delu anusa.Malo je tamnije boje od prirodne boje koze,nije kao bradavica nego kao neka kilica...Malo se smanjila kako je proslo par dana,ali i dalje je ima,i ne znam o cemu se radi.Da li je moguce da se nakupilo malo vode ili nekih ostataka u taj krajnji deo creva??

Molim,ako neka zna...neka mi kaze kako i sta da radim da prodje...
guestbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 03, 2011 8:37 pm

Re: Analna kila

Post od guestbg »

Kakav je ovo forum...???...nema ko da odgovori...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

U pitanju je najverovatnije hemoroid!

Otidjite kod opsteg hirurga na pregled, pa ako se potvrdi onda je klistir nesto to treba da izbegavate u buducnosti!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
wonderwoman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 30, 2011 1:54 am
Kontakt:

Post od wonderwoman »

100% hemoroid :) bez brige, ako ne pre jave se prilikom porodjaja... veliki su opasniji, manji se sami povlače. možeš ga premazati nekom bebi-kremom samo spolja, i dok se ne primiri izbegavaj klistiranje :D
markomarkomarko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 11:36 pm

Post od markomarkomarko »

Mislim da i ja imam isti problem...ali kako je moguce da se jave nekome ko ima 23godine???
Imam samo jedan mali hemoroid koji se s vremena na vreme poveca,pa se opet smanji...ok,otici cu kod hirurga...ali da li to stvarno u toj pocetnoj fazi moze da se izleci,neutrlise,i kako?da li je klistiranje u tom slucaju stvarno tliko stetno?
Korisnikov avatar
wonderwoman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 30, 2011 1:54 am
Kontakt:

Post od wonderwoman »

markomarkomarko napisao:Mislim da i ja imam isti problem...ali kako je moguce da se jave nekome ko ima 23godine???
Imam samo jedan mali hemoroid koji se s vremena na vreme poveca,pa se opet smanji...ok,otici cu kod hirurga...ali da li to stvarno u toj pocetnoj fazi moze da se izleci,neutrlise,i kako?da li je klistiranje u tom slucaju stvarno tliko stetno?
Nema tu pravila što se tiče godina :( dešava se čak i kod dece ukoliko imaju neredovnu stolicu (zbog preteranog napinjanja) da im se pojavi, a čak i ako se desi duži period sa retkom stolicom... Prema onome što ja znam, nikada se potpuno ne rešavaš toga, a teži slučajevi se operišu mada postoji velika verovatnoća da će se ponovo pojaviti. Teži slučaj podrazumeva bukvalno grozdove oko analnog otvora, ukoliko su spoljni, a isto se može desiti i sa unutrašnjim hemoroidima. Sve u svemu jako dosadna situacija :roll:
Da bi se povukao (hemoroid) mora se izbegavati preterano napinjanje, zato treba izbegavati klistiranje, da bi se sve to "odmorilo" :) zato, ne preterivati :D preporučuje se i zdrava ishrana, odnosno ne preterano ljuto i ne preterivati sa čvrstom hranom, unositi dosta vlakana i sl. Znači, jesti kuvano i ne preterano začinjeno.
Svakako savetujem da odeš kod lekara, jer ja nisam lekar već vaspitačica/učiteljica :lol: a i tebi će savest biti mirnija... :)
"Govori tiho i vodi psa sa sobom" (T. Roosevelt)
Odgovori