Preparati protiv opadalnja kose

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
c4303345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 26, 2009 9:01 pm

Preparati protiv opadalnja kose

Post od c4303345 »

Znam da se calavost i opadanje kose ovde pominje po ko zna koji put ali bi zeleo da podelim svoja iskustva sa preparatima i doktorima.

1. Minoksidil - koristio sam ga jos ranije i imao je nekih minimalnih rezultata ali kosa je i dalje opadala. Kada je podosta opala poceo sam ponovo da koristim i pocela je da mi raste kosa na delovima na kojima je uopste nije bilo doduse samo par dlacica.

2. Dr. VAIS - bio sam na pregledu i moram da kazem da sam veoma razocaran. Prvo na letku/sajtu pise da je pregled besplatan ali dobro se placa. Pala je dijagnoza i dali su mi preparate. Kada sam trazio lekove nisam uspeo da ih najdem ni u jednoj apoteci pa sam video da su ekskluzivni distributeri za ovu zemlju upravo oni i odustao od cele te price.

3. Rougj Hair - bio sam na pregledu u apoteci dva puta kod dermatologa i ona mi je preporucila Rougj Hair. Nakon sto sam probao ovaj proizvod cini mi se da mi se stanje samo pogorsalo. Prepostavljam da su i oni samo hteli da prodaju svoje proizvode, ali bar je pregled oba puta bio besplatan.

4. Prealopecija 3 tretman - ovo nisam probao niti sam cuo bilo cija iskustva, video sam reklamu na tv-u.

5. Hair Max - ni ovo nisam probao ali nisam ni video da ima na domacem trzistu kazu da je jedini proizvod protiv opadanja kose koji je odbrila americka zdravstvena organizacija FDA.

Bio sam nebrojano puta kod mnogo dermatologa i privatnih i drzavnim i mogu da kazem da ih blago receno jenostavno boli uvo. Ne znam da li su nauceni pogresno ili sta ali vecina su mi izrecitovali takve gluposti da je to neverovatno (suprotnost sam doziveo u praksi na sebi). Zanimaju me vasa iskustva sa ovim ili drugim proizvodima na trzistu. Nisam frustrisan sto sam celav vec odnosom medicine/lekara prema tome.
Korisnikov avatar
SilverShark
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm

Re: Preparati protiv opadalnja kose

Post od SilverShark »

Jel ti pricao lekar za propeciu?
c4303345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 26, 2009 9:01 pm

Post od c4303345 »

Ne samo su (ovi drzavni) pomenuli minoksidil i jedan mi je rekao da nema leka da je sve kozmetika ali da su napravili neki sampon u engleskoj koji kao nesto pomaze ali ne bog zna sta.

Sta je to gde moze da se nadje?
jusstina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 17, 2011 11:41 am

Post od jusstina »

Ja sam na primer svoj problem veoma uspesno resila u estetik centru Dr VAIS!!!
Imala sam pojacano opadanje kose i sa nizom laserskih tretmana kao i kucnom terapijom koju mi je doktorka prepisala vise taj problem nemam!!!Za mene je DR VAIS jedini centar koji se razume u tu problematiku u celoj Srbiji!!
lengi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2011 2:14 pm

Post od lengi »

jel to kod vas rijeci o androgenetskoj alopeciji ili o areati?

ja sam u planu koristit lijek biljni goricin iz Valjeva,dal je neko od vas cuo i dali doista pomaze?
bila sam u planu koristit Mladmil al sam odustala.
pa molila bi ak ima ko iskustva sa goricin da napise.
inace veca povrsina glave mi je bez kose.

pozdrav
petars89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 13, 2011 11:50 pm

Post od petars89 »

ajde de ne prolupavjte se..pa ne opada kosa samo zato sto vi koristite preparate, pa kladicu se sa vama da su 90% problema povezani sa vervnom bazon :

1.da li si cesto pod stresom?
2.da li se hranis zdravo (misli se da li unosis male kolicine secera i masti u ishrani)
3.da li pusis?
4.da li pijes alkoholna pica?
Odgovori