Problemi posle operacije kuka
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 16, 2011 4:19 pm
Problemi posle operacije kuka
Imam 65god. Pre1god. operisao sam levi kuk. Od tada imam stalne bolove u lumbalnom delu kicme (ispod spinalne injekcije). Ako radim manje fizicke poslove npr. perem kola ili sl.dodje mi do zadebljanja levog misica (pecenice) uz kicmu, onda dobijem bol pri pokretu kao da me nozem neko ubada. Redovno radim vezbe koje sam naucio na rehabilitaciji. Napominjem da sam imao jake bolove posle operacije u levom ramenu i citavoj ruci. Mali prst i prstenjak su mi bili dugo utrnuti sada je nesto bolje. Doktor mi je predlozio operciju i drugog kuka posto je isto u losem stanju, ali ja sam neodlucan zbog opisanih bolova. Sto se tice operisnog kuka sve je u redu nemam bolova i slika rengena je u redu. Unapred se zahvljujem
Re: Problemi posle operacije kuka
Vecina ima problema sa kicmom posle operacije ali to nema direktne veze sa samom operacijom vec sa prethodnim tokom bolesti. Kicma, kukovi, kolena, ... sve je to u komsiluku i povlaci jedno drugo. Sada Vam se kicma prilagodjava novonastaloj statici, tj promeni nacina oslanjanja.strmoglavac napisao:Imam 65god. Pre1god. operisao sam levi kuk. Od tada imam stalne bolove u lumbalnom delu kicme (ispod spinalne injekcije). Ako radim manje fizicke poslove npr. perem kola ili sl.dodje mi do zadebljanja levog misica (pecenice) uz kicmu, onda dobijem bol pri pokretu kao da me nozem neko ubada. Redovno radim vezbe koje sam naucio na rehabilitaciji. Napominjem da sam imao jake bolove posle operacije u levom ramenu i citavoj ruci. Mali prst i prstenjak su mi bili dugo utrnuti sada je nesto bolje. Doktor mi je predlozio operciju i drugog kuka posto je isto u losem stanju, ali ja sam neodlucan zbog opisanih bolova. Sto se tice operisnog kuka sve je u redu nemam bolova i slika rengena je u redu. Unapred se zahvljujem
Iz nekog licnog iskustva, posle operacije drugog kuka trebalo bi da se smanje i bolovi u kicmi, pa cak i da potpuno nestanu.
Mada, uvek postoji verovatnoca da su pri davanju anestezije potkacili neki nerv malo nezgodnije, ali pre ce biti da je u pitanju samo promena nacina oslanjanja.
Uostalom, uvek mozete da snimite kicmu i zaputite se nekom drugom ortopedu i neurologu.