Bol u testisu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
kreten
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 08, 2011 10:46 pm

Bol u testisu

Post od kreten »

Imam 18 godina i danas sam primijetio da me je zaboljelo lijevi testis i to me boli cijeli dan. Kad sjedim najvise a kad hodam i ne boli... Primijetio sam da je desni testis gore a lijevi ispod njega dijagonalno. Lijevi testis kao da je tezi kao da tone. Cini mi se da je bol poceo posle mastrubacije. Sto moze ovo biti? Znam da trebam kod doktora otici cu ako nastavi da boli ali dajte mi vi neki savjet u vezi ovoga jer je sigurno bilo slicnih situacija... Moze li biti da je od previse sjedenja jer zadnjih nekoliko dana pogotovo danas sam cijeli dan morao na stolici da sjedim nazalost :(
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Bol u testisu

Post od Dr011 »

moze nelagodan osecaj da se javi nakon masturbacije ako stimulacija dugo traje a ejakulacija se odlaze...to se smiri nakon nekoliko sati...testisi ne moraju da budu na istoj visini, ali bi trebalo da budu ipak normalnog poolozaja svaki za sebe, da nisu uvrnuti, izokrenuti...opipaj detaljno same testise, vidi kakvog su oblika, cvrstoce, velicine, ima li nekih promena unutar njih ili na njima...za bilo sta sumnjivo javi se na pregled jer samo pregledom moze da se vidi da li je sve u redu ili nije...i ako se bol nastavi takodje se javi na pregled...
kreten
Novi član
Novi član

Post od kreten »

I dalje boli... Nema nikakvih izraslina skoro su iste velicine ali lijevo kao da potone put dolje... Nekad prilikom mastrubacije mi se desi da lijevo ili oba testisa kao da upanu u stomak ne skroz ali upanu malo imoram da ih vratim jer je osjecaj neugodan. Kad su opustena izgledaju normalno ali naprimer kad je hladno testisi mi se zgrce(skupe) na gore i nekad se i tad samo od sebe desi da se popne gore...
Kad lezim ne boli me mozda malo u stomak ali kad sjedim najvise boli dok kad hodam skoro ni malo ne boli... Ne znam sto da cinim ovo mi se nikad nije desavalo! :( Hvala vam na odgovoru!
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

mosnice se u nekim situacijama normalno skupe i testisi podignu uz telo, npr. kad je hladno, ali i u drugim situacijama...znaci sto se tice toga ne treba da brines...
bol u testisima moze biti i refleksan...a da li je sve u redu ne moze bez pregleda da se potvrdi, ako se bol nastavlja javi se na pregled...
kreten
Novi član
Novi član

Post od kreten »

Hvala vam puno na odgovoru bas kad je hladno desava se da se skupe.
Evo da kazem da mi je bol prestao posle jedno 5-6 dana ali naporimer posle mastrurbiranja osjetim vrlo malo znaci na sekund isti bol dok sad posle zadnjeg mastrubiranja evo vec pola sata ne prestaje da boli... I primijetio sam da mi sperma sad nije bila ista naprimer kao prije nekoliko dana kad bola nije bilo vec je sad nekako rijetka vodnjasta.
Odgovori