ispravljanje krivo sraslog preloma

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
yvan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 6:30 pm

ispravljanje krivo sraslog preloma

Post od yvan »

pre 10 god sam polomio levu potkolenicu,tacno negde na sredini.

medjutim pelom je srastao krivo. osecam nestabilnost na nozi a i koleno je pocelo da slabi ( hrskavica). osecam, po mojoj proceni, da mi je noga kraca za jedno 1 cm. ne primecuje se mnogo u hodu, ali ipak osecam da mi smeta.

da li postoji neki nacin u ortopediji da se ispravi taj deformitet i da kost ponovo bude prava, i kako ide postupak ?
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Re: ispravljanje krivo sraslog preloma

Post od Nev »

Dr Milorad Mitkovic, Nis. Mada se njegove metode primenjuju i u Beogradu, mislim da su u pitanju ustanove kao Vma I klinicki centar. Pozdrav!
cureav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 29, 2010 7:41 pm

Post od cureav »

Pre 10 godina...
Pa od tad se verovatno dosta toga moglo promeniti; ako imaš nesrazmeru u dužini nogu, to se moglo odraziti i na kičmu (skolioza). Moglo se još davno razmisliti o povišici na đonu skraćene noge, ili unutar obuće.
Pretpostavljam da je prelom skroz zarastao, tako da se bočnim silama tu ne može ništa uraditi.
Kao što reče Nev, ponovno lomljenje (naravno operativno) i repozicija, osteofiksacija po Mitkoviću je verovatno najbrže rešenje. Ne znam koliko ti je godina, ali u mlađoj dobi to zarastanje preloma ide mnogo brže...
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

Ako bi se odlucio za takav zahvat, gore pomenuti doktor je jedan od najboljih za to. Kod njega dolaze i iz inostranstva za isti problem. Naravno prethodni pregled lekara specijaliste je neophodan. Pozdrav
Odgovori