Pa da je sve ok jedino su ona i ortoped smatrali da je trebao vec da sedi ali dali nam neke vezbice i seo je. Ja kazem nije mu bilo vreme pa kad on smisli onda ce no uredu neljutim se ja. Ali svako mora priznati i uvideti da je lako popovati nekom drugom ali se zaboravlja da je ovo ipak forum gde se medjusobno savetujemo razmenjujemo iskustva i ok svako ima pravo na svoje misljenje ali ne i popovanje.
Glupo!
By
cipelice za bebu
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Re: re cipelice
brizna-mama napisao:Terapeut,molim vas, posto ste vi ipak najkompetentniji da odgovorite.Znaci, moja beba jos nije prohodala, ne dize se ni sam na nogice.Znaci, po kuci da bude sto vise bos, i kada ga vodim napolje, to mi je najbitnije, znaci, mogu da mu obuvam lagane sandalice,samo da su malo dublje.Jos nesto, imam kuci duboke cipelice za njega ali su od platna, da li to sme da obuva dok ne prohoda?
Ja se izvinjavam sto ponovo pitam, i ako sam ispala glupa,ali mi je jako bitno.
Slobodno pitajte,mame imaju puno nedoumica oko ove teme.Prohodavanje je finale motornog razvoja i ako je dete puzalo pre prohodavanja ucvrstilo je karlicu i rameni pojas te ce i hod lako usvojiti.
Ali...... i odraslom coveku koji je hod usvojio davno neudobne i krute cipele otezavaju hod,a zamislite detence koje svoje nezno stopalce treba da prilagodi podlozi,da odrzi ravnotezu i pobedi urodjeni strah od nepoznatog.
Kada je u pitanju zdravo dete bez nekih deformiteta stopala:
1.Djon mora da bude mek i savitljiv
2.Cipelica moze biti platnena sa otvorenim prstima,ali bi lub trebalo da bude ojacan.
3.Po kuci dete treba da bude sto vise boso,a kad izlazite napolje (ako ste u fazi prohodavanja)obujte mu cipelice.
I ne zaboravite nase prababe nisu imale ravne tabane-zato sto su hodale u mekim opancima

Dete koje ne prohodava kada ga vodite napolje-zavisi od vaseg osecaja i vremenskih prilika.Moze biti boso,u carapicama ili bilo kakvim cipelicama nema neke ralike jer je bitno u cemu je samo kad se oslanja na noge.
terapeut napisao:brizna-mama napisao:Terapeut,molim vas, posto ste vi ipak najkompetentniji da odgovorite.Znaci, moja beba jos nije prohodala, ne dize se ni sam na nogice.Znaci, po kuci da bude sto vise bos, i kada ga vodim napolje, to mi je najbitnije, znaci, mogu da mu obuvam lagane sandalice,samo da su malo dublje.Jos nesto, imam kuci duboke cipelice za njega ali su od platna, da li to sme da obuva dok ne prohoda?
Ja se izvinjavam sto ponovo pitam, i ako sam ispala glupa,ali mi je jako bitno.
Slobodno pitajte,mame imaju puno nedoumica oko ove teme.Prohodavanje je finale motornog razvoja i ako je dete puzalo pre prohodavanja ucvrstilo je karlicu i rameni pojas te ce i hod lako usvojiti.
Ali...... i odraslom coveku koji je hod usvojio davno neudobne i krute cipele otezavaju hod,a zamislite detence koje svoje nezno stopalce treba da prilagodi podlozi,da odrzi ravnotezu i pobedi urodjeni strah od nepoznatog.
Kada je u pitanju zdravo dete bez nekih deformiteta stopala:
1.Djon mora da bude mek i savitljiv
2.Cipelica moze biti platnena sa otvorenim prstima,ali bi lub trebalo da bude ojacan.
3.Po kuci dete treba da bude sto vise boso,a kad izlazite napolje (ako ste u fazi prohodavanja)obujte mu cipelice.
I ne zaboravite nase prababe nisu imale ravne tabane-zato sto su hodale u mekim opancima
Kathy Ovo je savet!
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
Pa, ako ne kze da stane prst,onda su joj male, ja sam negde citala da budemo spremne na to da svake cetiri nedelje kupujemo cipelice
Ja ponekad obuvam mojoj ebbici cipelice od njenog bate od tetke, to svi rade, ne moze valjda to toliko da naskodi.Sad sam mu kupila duboke sandalice jer je stao na nogice.

Re: cipelice za bebu
Poštovanje svim koleginicama i kolegama,
Mene i moju suprugu interesuje da li se cipelice "za prohodavanje" bebe kupuju kada beba prohoda, ili možda pre toga, kada beba počne da pravi prve korake pridržavajući se za pomoćne predmete u svojoj okolini (kauč, fotelja, itd). Odnosno da li da sačekamo da beba napravi svoje prve korake samostalno, pa da joj onda kupimo te cipelice?
Mene i moju suprugu interesuje da li se cipelice "za prohodavanje" bebe kupuju kada beba prohoda, ili možda pre toga, kada beba počne da pravi prve korake pridržavajući se za pomoćne predmete u svojoj okolini (kauč, fotelja, itd). Odnosno da li da sačekamo da beba napravi svoje prve korake samostalno, pa da joj onda kupimo te cipelice?
Nije dobro, ali trudimo se.