Prelom acetabuluma,pubicne i sakralne kosti

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
ralemrav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 16, 2011 5:07 pm

Prelom acetabuluma,pubicne i sakralne kosti

Post od ralemrav »

Postovanje svima,

Pre 5 nedelja sam pri padu sa vece visine zadobio vise preloma:
Linearna fraktura leve pubicne kosti sa dislokacijom kostanih fragmenata za pola debljie kosti, multifragmentarna fraktura prednje gornje trecine levog acetabuluma uz minimalnu dislokaciju kostanih ulemaka, multipla fraktura donjeg aspekta krila sakralne kosti sa lev strane uz kaudalnu i ventralnu dislokaciju.
Pusten sam posle 3 dana na kucno lecenje posto je ustanovljeno posle ct snimaka da nema potrebe za operacijom, na prvoj kontroli doktor je konstatovao da nije doslo do pomeranja i posto je u pitanju casica kuka odredio jos 2 nedelje lezanja bez ustajanja, kaze ne zeli da rizikuje.
E sad mene interesuje da li bi mi neko mozda mogao reci kad cu moci da sednem (posto bi trebao da ustanem na sledecoj kontroli na stake, naravno bez oslonca na levu nogu) i da li cu posle oporavka voditi normalan zivot?....A da zaboravio sam da kazem imam 29 godina iz Novog Sada sam.

Hvala unapred
Odgovori