Problemi sa herpesom na i oko usne

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Markidjani
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 21, 2011 1:49 pm

Problemi sa herpesom na i oko usne

Post od Markidjani »

Zdravo,
Poslednjih par godina imam problema sa herpesom , jednom u 3 mjeseca mi iskochi na usni ili pored usne ...
Kad mi iskochi na usnu ne iritira me mnogo , medjutim pored usne je mnogo vidljiv i ruzan
Medjutim zadnjih 4 mjeseca izlazi mi novi herpes svake 2 nedelje ...
Chim prodje jedan herpes , odma izadje drugi ... U zadnjih par dana su mi iskochila 2 herpesa , tako da sad imam 1 na usni a jedan odmah ispod nje.
Da li neko moze da mi preporuchi shta da radim ?
U zadnja 2 mjeseca sam popio kutiju IMMUNILFLOR-a i BEVIPLEX-a jer su mi rekli da to podize imunitet , ali ne pomaze .
Uvijek koristim aciklovirovu mast ili viru-merz ali treba po 3 nedelje da mi prodje u potpunosti herpes , dok znam da nekim drugim ljudima prodje posle 2-3 dana stavljanja masti.

Molim vas za neku struchnu pomoc jer ne znam vishe shta da radim . Kad god podjem u apoteku kazu mi istu terapiju : mazanje aciklovirom i da pijem beviplex , ali mi uvijek iskochi herpes iznova .
Hvala
Korisnikov avatar
wonderwoman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 30, 2011 1:54 am
Kontakt:

Re: Problemi sa herpesom na i oko usne

Post od wonderwoman »

:( ja muku mučim sa herpesom od malena, s tim da se meni pojavljuje redje nego tebi a najčešće sa hladnim vremenom i padom imuniteta. prvi put mi se javio ispod brade, msm da sam imala 6-7 godina, u roku od par dana se sasušio i otpao i dan-danas imam mali ožiljak...
treba da znaš da je u pitanju viroza koja se nikada ne može izlečiti ali se može koliko-toliko držati pod kontrolom :) generalno, lek ne postoji, i taj oblik koji se javlja u predelu i na usnama, bradi, je relativno i najbezbolniji u smislu prihvatanja ove idiotske boljke, pošto ima i nekih koji se javljaju u i na očima, u i oko ušiju i naravno genitalni, ali su oni daaaleko teži (ako je za utehu).
e sad, ja ću ti reći kako sam ja uspela svoj problem da "rešim", a taj savet sam dobila od, po mom mišljenju, pouzdane osobe :) naime, "lek" mi je otkrila razredna iz srednje škole koja je i sama u mladosti imala problem. neki će reći da nisam u pravu, i verovatno su u pravu zbog toga ali meni pomaže i ja se toga držim kao pijan plota :D herpes mi se pojavljuje oko usana, iznad uglova ali nikada potpuno ne dodiruje usnu niti mi se ikada pojavio na usni. osetim da će se pojaviti jer me jako svrbi deo gde ga "očekujem" i par sati pre nego se pojave sitni plihovi ili plikovi, kako ko vole :) namazem ili gentamicin ili neku drugu antibiotsku mast. neki put ni ne iskoči... ali to je zaista retko! ČUDO je upravo u tim plihovima. od 100% ljudi sa kojima sam razgovarala o ovome 95% reklo je da herpes treba non-stop mazati čime god, da se ne sasuši... GLUPOST! tu na scenu stupa razrednin savet - očisti ruke, steriliši iglicu, probuši plihove, iscedi ih i natapkaj sodu-bikarbonu na to! boli, nije prijatno nikako, sve mora biti užasno čisto, ali meni zaista pomaže! pazi, herpes je svejedno već napolju jer će se rana od plihova sasušiti, i stvoriće se krasta -regularno!- ali je ubrzan proces, nije bolno jer se herpes ne razvija (preskočim onaj deo sa "bujanjem" i pucanjem kože) i do otpadanja kraste mi ostane svega nedelju dana! ne ostaje mi ožiljak, što mi je bitno... ako ipak ne reagujem na vreme i ne izvršim "intervenciju", herpes samo prvog dana mažem bilo čime što je masno, becutan ili neka bebi-vitaminska krema, i nakon toga ga ostavljam suvim dok se ne pojavi krasta, koju povremeno namažem da ne bi pucala.... (sve su to babski lekovi ali su radili posao pre moderne medicine :) )
SVAKAKO ti savetujem odlazak dermatologu, da utvrdi tip herpesa i propiše ti odgovarajuću terapiju. a s obzirom na to da ti se smenjuju i da nemaš period mirovanja - trkom kod lekara! možda imaš neki veći problem :(
savet plus - vodi računa o imunitetu jer se virus aktivira i najmanjim padom imuniteta. ne bi bilo loše da povećaš unos vitamina C i da obratiš pažnju na ishranu, npr masTna hrana ti ne vrši posao uopšte, štaviše usisava sve vitamine koje uneseš u organizam, i preporučujem ražani ili crni hleb umesto belog, ima više B vitamina :) i neka ti je na nogama uvek toplo, jer sve odatle kreće :)
sve u svemu, čuvaj se! :D pozz!
Odgovori