Volela bih da dobijem odgvor na sledeca pitanja:
Sta sve moze da utice na drasticno smanjenje broja spermatozoida i na njihovu pokretljivost?
Moj suprug ima 43 godine, dete od 8 godina iz prvog braka.
Trenutno ima jako los nalaz spermograma.
Bili smo kod urologa i on mu je dao da pije Nolvadex.
Molim da mi neko malo pojasni kako taj lek deluje?
Napominjem da su ostali nalazi u redu.
Muski sterilitet
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:20 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nolvadex
Drasticno smanjenje broja spermatozoida, sta god da to znaci, obicno ima uzrok i cilj uroloskog pregleda je da ga otkrije, ukoliko je to moguce. Najpre se misli i istrazuje mogucnost infekcije, ako je potrebno rade se i neka druga ispitivanja.
Nolvadex je lek koji spada u takozvanu empirijsku terapiju t.j. onu za koju je iskustvo pokazalo da kod jednog broja pacijenata moze da poveca broj spermatozoida. Deluje tako sto utice na povecanje hormona koji uticu na proizvodnju spermatozoida kao i na povecanje proizvodnje testosterona.
Efekat Nolvadexa mozemo videti najnmanje posle 2 meseca prilikom kontrolnog spermograma.
Nolvadex je lek koji spada u takozvanu empirijsku terapiju t.j. onu za koju je iskustvo pokazalo da kod jednog broja pacijenata moze da poveca broj spermatozoida. Deluje tako sto utice na povecanje hormona koji uticu na proizvodnju spermatozoida kao i na povecanje proizvodnje testosterona.
Efekat Nolvadexa mozemo videti najnmanje posle 2 meseca prilikom kontrolnog spermograma.
Specijalistička urološka ordinacija TTC
Tel. 011 412-471
Tel. 011 412-471
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Maj 24, 2011 11:53 am
Re: Muski sterilitet
Moj muz je danas isao na pregled kod urologa dr Sava Mićića zbog lošeg spermograma i dr mu je prepisao Nolvadex i Trental.Interesuje me kako će ova dva leka popraviti spermogram.Inače na levom testisu ima varikocelu koju mu je dr Bančević sa VMA odbio da operiše,a desni testis mu je spustan jos u detinjstvu.Ne znamo sta da radimo jer 3 doktora daju 3 različita saveta? 

Re: Muski sterilitet
zavisi kakav je problem u spermogramu, to su lekovi koji se koriste kod problema plodnosti i koji mogu da pomognu...ako to ne popravi nalaz moze se razmotriti i operacija varikocele, ali zavisi naravno od fizikalnog nalaza...