Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
dakle od kako idemo u skolicu tj od decembra prosle godine nismo sastavili ukupno mesec dana kontinuiranog odlaska.
nedelju dana u skolici nedelju dana kuci sa temperaturom i tako u nedogled. krvne slike smo radili sve uredu do prethodne dve,
na prethodnoj su leukociti bili 12 dve nedelje nakon toga tj sada 3.5, dali se treba zabrinuti imali neko iskustva ili su to samo decije prolazne faze.
one se generalno relativno normalno ponasa, sa vremena na vreme se pozali da ga boli stomak isli smo i na pregled nista potpuno normalno, mekano.
neznam koliko jaka moja zabrinutos treba da bude ili sta vec
Draga mama samo da znas da od loseg ima jos gorih, mi smo u oktobru krenuli u vrtic (sa godinu dana) i do maja nismo uspeli ni jednu celu nedelju da izdrzimo u kontinuitetu! Prehlade, kasalj, temperature, upale grla, srednjeg uha.. Ceo januar i februar bili kod kuce po savetu pedijatra da bi kao malo ojaco, krenemo u martu i nakon 3 dana opet na bolovanje. Hoce ga virusi pa to ti je!
Kazu nam da je to normalno pogotovu za decu koja pre ukljucenja u kolektiv nisu ama bas nista odbolovala (mi nismo imali ni nosic zapusen dok nismo krenuli u vrtic) sto znaci da nemaju izgradjena antitela i vlastiti odbrambeni mehanizam. Sta da ti kazem, pocela sam vrtic da dozivljavam kao infektivno odeljenje ali nemamo drugog izbora. U maju je situacija nesto bolja, pa hajde da izdrzimo famoznu prvu godinu u kolektivu i da se nadamo da se vise nece ponoviti!!
Pozdrav