cista i prosirene vene testisa
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
cista i prosirene vene testisa
e ovako ,imam variokelu na levom testisu neso vecu oko 2,7 mm i cistu na vrhu testisa , idem na gos dana na kontrolu ultra zvukom i doktori kazu da ne treba dirati medjutim letos sedeh na plazi napadne me osa i ja kako sam se trgnuo nesto me zignulo u predelu peb\nisa i testisa tog gde je cista i sad ponekada me zigne... dal je to problem ili samo neka ne lagodnost? unapred zahvalan... i da gde je moguce uraditi spermatogram ???? i da da ne zaboravim cista jel to neki problem doktor kaze da nije e sada neko iskustvo savet... ???
Re: cista i prosirene vene testisa
ne bi trebalo da je problem zbog toga, nezgodan pokret i inace dovodi do nelagodnog osecaja...varikocela je relativno cesta pojava i kada je malog stepena i ne pravi probleme ne treba je dirati, treba je samo povremeno kontrolisati da se vidi da li napreduje...isto vazi i za cistu, obicno ne pravi problem, samo se povremeno kontrolisi...sto se tice spermograma moze se uraditi u laboratoriji koja pruza i tu uslugu, pa proveri u zavisnosti od mesta gde zivis koje laboratorije to obavljaju...
ok..hvala vam puno
kontrolisem se redovno na godinu dana idem na eho kontrolu sada ne znam dal se sme kazati gde da ne bude da nekog reklamiramo mislim da je to ok period, cista je velicine 5.5 mm ali da hteo bih i spermogram da proverim cisto zbog sebe,zivim u beogradu verovatno su u pitanju privatne klinike,labaratorije??? i da zanima me koja je granica normalnih velicina cisti i vena... ???

spermogram rade i neke drzavne ustanove, naravno rade i privatne laboratorije...sto se tice vena varikocelom se smatra kada su one sirine iznad 3-3,5mm, a i cista je kod tebe mala, tako da i jedno i drugo ne mora da ima nikakav znacaj... 

ok,hvala puno... da hteo sam jos nesto dali je normalno da se osete nekada neke nelagodnosti u tom testisu postona njemu ima prosirenih vena i tu je cista, nekada me zigne ili slicno dok je drugi testis potpuno miran...
da idobio sam preporuku doktora na zadnjo kontroli da uzimam detralex tablete i one gacice sto idu u ''y'' nadam se da to ima funkciju uz naravno koriscnje dosta vitamina... jos nesto nekada sam bio profesionalni sportisata fudbaler zbog preloma nioge sam sada rekreativac dali neka vrsta opterecnje treba da se izbegava...