Skidanje katetera

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Dulence89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2011 2:04 pm

Skidanje katetera

Post od Dulence89 »

Postavljen mi je kateter kroz penis do besike, pre 6 dana. Radjen mi je zahvat cirkumizacije i zbog hematoma ugradjen kateter.
Zanima me koliko je bolno skidanje katetera i koliko sam proces traje?
Inace imam 21 godinu i nikada pre nisam nosio ovo cudo :)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Skidanje katetera

Post od Dr011 »

to inace nije uobicajeno kod klasicne cirkumcizije, ali desavaju se naravno nekad i komplikacije, na srecu retko...koliki je bio hematom i gde, jesi li imao problema sa mokrenjem?
u principu vadjenje katetera nije nikakav problem, traje sekund, nista strasno, sto se tice toga nemoj da brines, vazno je da se sve drugo oporavi...javi kako ide oporavak...
Dulence89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 12, 2011 2:04 pm

Post od Dulence89 »

Znam da nije uobicajeno, vidim i u primerima na ovom forumu, a i hirurg mi je rekao da sam 1 u 100, sta cu kad sam srece kurate :)
Hematom se pojavio par sati posle operacije, bio je velicine teniske loptice. Tj ceo penis je bio tih gabarita :) tako da nisam mogao da mokrim.
Odmah zatim napravljen je uzduzni rez sa donje strane penisa, od glavica ka korenu, velicine 3 cm, kako bi se rana drenirala i sada je sve ok. Nema vise otecenosti. Rana zarasta, ocekujem uskoro skidanje tih konaca a i ovih unutrasnjih (od cirkumizacije).
Zanima me iz Vasih iskustava, da li ce ovaj oziljak pokvariti estetski moj ponos? Znam da je sve to individualno, ali generalno neko vase ocekivanje, koliko ce biti primetljiv?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

stvarno i jeste individualno, svi imaju razlicitu sklonost ka stvaranju oziljka...zavisi koliki je rez, kako je usiveno, ako se dr potrudio da to lepo i simetricno usije moze lepo da ispadne i da se ne primecuje puno...i sve zavisi kako se ponasaju tvoja tkiva, nadam se da ce kod tebe sve to proci dobro... :) pa pisi kako ide... :wink:
Odgovori