2 problema

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
nightwolf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 11, 2006 1:20 am

2 problema

Post od nightwolf »

Poz svima i nadam se da cete mi pomoci..ja imam 17 godina,musko sam i imam dva problema:

1) Na pocetku guzova sredini imam kao neku bubuljicu..pojavila se pa pre jedno
1 godinu...ovako mi ne smeta ali ima trenutaka kad se naduje pa pece kada sedim i onda
posle nekog vremena pukne i iscuri kao gnoj..to se desava 1 u 3,4 meseca..ima li neko
predstavu sta je to? Evo na dodir kad miruje koza je nekako..ne znam ne umem da opisem..
kao puknuti plik...tako nesto :)))
2) Sa desnim delom mog grudnog kosa nesto nije u redu..ranije i nisam toliko obracao paznju
ali sad obracam i to puno! Nekako mi desni deo izdignut dok je levi skroz normalan! Isao sam
kod doktora i rekao mi je da imam nesto na p..pectis ili sl stvarno se ne secam i rekao mi
je radim neke vezbe i da idem na bazen..ja idem skoro svaki dan na bazen ali nema bas nekih
rezultata!! Neka pomoc..bilo sta je dobrodoslo :)))
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

1) U pitanju je najvrovatnije dermoidna cista tzv Synus pilonidalis.Potrebno je da se javis hirurgu jer ova promena ne zarasta sama od sebe vec mora da se odstrani.Ukoliko dugo postoji ona se prstasto siri,pravi kanale i postaje razgranata i veoma teska za operaciju.Zato je moj saver da se javis hirurgu sto pre.

2) Pectus ( dalje nisi reko koji,posotji ih vise vrsta) je urodjeni deformitet grudnog kosa koji moze neznatno da se popravi,ali iskreno ne ocekuj da bude idealno simetrican.
nightwolf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 11, 2006 1:20 am

Post od nightwolf »

Hvala...iso sam kod doktora i verovatno ce trebati operacija..da li je nesto strasno ili ne? A sto se tice pectusa ne znam stvarno koji...desni deo grudnog kosa mi je izdignut i to skoro celo krilo..
Odgovori