Bol u podkolenici

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
Pesic99
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 19, 2011 1:15 pm

Bol u podkolenici

Post od Pesic99 »

Imam 19 godina i treniram fudbal vec dugi niz godina. pre oko 6 meseci sam imao prelom cevanice tacnije vece kosti (nije bio otvoren prelom i nisam imao operaciju) na osnovu snimka ortoped mi je rekao da je kost dobro srasla i da mogu da se bavim sportom.. sada sam nastavio da treniram fudbal, ali pri treningu, tacnije pri vecem naporu na tu nogu osecam bol, na mestu gde je cevanica bila prelomljena. Da li je taj bol normalan? u odnosu na koliko je vremena proslo od preloma? i da li ce prestati bol i vratiti se na staro?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Bol u podkolenici

Post od tamaraft »

6 meseci svakako nije dovoljno vremena da kost potpuno zaraste i bez pripremne kineziterapiju bude izlozena nakoj fizichkom naporu!

Koliko ste dugo bili u imobilizaciji? Gipsu?

Da li ste imali bilo kakve terapije? Fizikalnu ili kineziterapiju? Da li ste aktivan sportista? KOliko imate kg i koliko se promenio obim povredjene noge u odnosu na drugu nogu?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Pesic99
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 19, 2011 1:15 pm

Re: Bol u podkolenici

Post od Pesic99 »

u gipsu sam bio skoro dva meseca. Posle toga sam imao fizikalnu terapiju 20dana. bio sam na kinezi terapiji na magnetu i int. struji.. aktivan sam sportista vec 6 godina.. visok sam 176cm i imam 65kg. obim noge se smanjio ali na kinezi terapiji mi se obim povratio... do kada mogu da racunam na potpun oporavak i da li ce bol da prestane i kada?
Odgovori