neobican pritisak u uvetu

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Beba021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 14, 2011 9:44 pm

neobican pritisak u uvetu

Post od Beba021 »

Povremeno, kada mnogo govorim i kad sam nervozna, osecam relativno jak pritisak u uvetu koji traje neko vreme. Ovo se javlja i kada je hladnije ili duva vetar. Na to uvo onda sebe cujem jako glasno i to se posebno pogorsa kad gutam pljuvacku. Osecaj je prilicno neprijatan, pritisak i pojacan zvuk sopstvenog glasa. Prolazi relativno brzo kad legnem na stranu tako da je osteceno uvo sa donje strane. Bola nema.
POsto mi je posao sa strankama sa kojima moram da razgovaram ovo mi je veliki problem jer me jako ometa.
Simptomi su poceli zimus nakon jake prehlade sa temeperaturom.
Jedino sto pomaze je lezanje na strani tako da uvo koje se zapusi je sa donje strane i nista vise.
Da li neko zna sta je ovo? Izludjuje me!
Beba021
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 14, 2011 9:44 pm

Re: neobican pritisak u uvetu

Post od Beba021 »

Nemam odgovora već nekoliko meseci? Uvo mi se nije zapušavalo par meseci, tokom lepog vremena i sad opet. bez posebnog razloga, ali obično, kad mi bar malo curi nos (ne zbog prehlade, nego npr zato što je hladno). Izluđuje me. Neko vreme je tako neki čudan pritsak u uvetu tako da čujem sebe preglasno i da osećam kad dišem nekako šuštanje u uvetu. Jako dekoncentriše i smeta bilo gde da se nalazim i bilo šta da radim.
Bila sam i kod ORL ali nisu mogli da otkriju uzrok ovome, jer spoljno uvo je u redu, problem je u eustahojevoj. Naime, to ima neke veze sa gutanjem pljuvačke (pogoršava se) i sa govorom ponekad, formira se pritisak u eustahijevoj (tako sam nekako razumela). Ne znam šta je ali se pogoršava sa vremenom i bojim se da mi se jednom prosto uvo neće više ni otpušiti a niko ne zna šta je problem
Ima li neko ideju za pomoć? KAko se otpuši uvo? Pokušala sam sa onim kad zapušiš nos pa udahneš ili obrnuto kad izdahneš, ali ništa ne pomaže. Prosto moram da legnem i sačekam da prođe samo.
DA li stvarno pomaže da se sipa malo toplog ulja u uho i zagreva toplim peškirom neko vreme?
Hvala unapred!
Odgovori