Vec najmanje 4 nedelje imam plik u blizini anusa. Izgleda kao otvorena ranica koja je stalno vlazna (mislim da je limfa u pitanju), i slicne je velicine kao i otvor anusa, samo je izduzena, a uza. Posto sam do pre 10ak dana vozio biciklu svaki dan po sat i po vremena, mislio sam da je to obicna rana koja nikako da zaraste. U to vreme me je plik svrbeo.
Pre 4 dana prvi put sam dobio herpes na ustima. Nisam siguran da je to to, ali gledajuci slike mislim da jeste. Ispoljio se imedju gornje i donje usne gde sam malo ogrebao usnu prilikom brijanja. Istovremeno su pocele desni uzasno da me bole, poceo je neki cudan miris da se javlja. Poceli su da mi iskacu beli plikovi po desnima, koji bole.
Tek mi je danas palo na pamet da mozda imam genitalni herpes. Sutra cu otici kod lekara sto pre. Ali me danas mnogo opterecuje ovo, celu jutro sam proveo pretrazujuci internet da nadjem podatke o genitalnom herpesu.
Ako neko moze da mi da bilo koju informaciju sem saveta da idem kod lekara, mnogo bi mi znacilo.
Ovo je moj slucaj:
- Bio sam seksualno aktivan samo sa jednom devojkom s kojom sam bio u vezi godinu dana. Ona je imala oralni herpes, HSV-1, a na vagini joj se javljalo nesto sto je ona zvala belo pranje, i za sta je tvrdila da je normalno. Njoj sam ja takodje bio jedini partner do sad, da li je ona mozda imala jos nesto dok smo mi bili u vezi, to ne znam. Samo se nadam da nije.
Da li je moguce da sam od nje dobio HSV-1 koji se ispoljio u regionu oko anusa, a par nedelja kasnije i na usnama i desnima? Da li je moguce da sam to dobio putem oralnog seksa, i da se ispoljilo kod anusa, iako u tom podrucju nisam imao nikakav kontakt s njom?
Da li je moguce da je ona imala HSV-2, iako nije ranije bila seksualno aktivna? Da li je moguce da sam ja dobio HSV-2 nekim drugim putem osim seksualnim odnosom?
Seksualni odnos bez kondoma smo imali svega par puta, i to bas dve nedelje pre nego sto mi se taj plik oko anusa pojavio. Da li je moguce da je u pitanju neka druga bolest, ili prosto glivica, koja ima takve simptome, a da sam sad slucajno dobio i HSV-1 koji nema veze sa tim? Nisam imao kontakt sa drugim devojkama od tad, i ako imam herpes HSV-1, verovatno sam ga dobio preko posudja.
Genitalni herpes
Re: Genitalni herpes
Isao sam nekoliko puta u solarijum u tom periodu, bez donjeg vesa. Da li je moguce da sam tu dobio HSV-2?