Da li nekom moze da mi da pojasnjenje oko testova za hlamidiju, sifilis i CMV.
1. Sta je hlamidija IgA a sta IgG, kad se radi iz krvi? I koji treba da se radi da se dokaze prisutvo ili odsustvo ove bakterije? Cuo sam da testovi nisu precizni i da treba raditi kroz mikrobiolsoke nalaze. Jel se te kod muskaraca uzima uzorak sa penisa ili se preko mokrace radi?
2. Slicko kod CMV virusa? Sta je IgM, a sta IgG i koji se od njih radi da se potvrdi ovaj virus?
3. Da li je VDRL test koji se radi za sifilis? U nekoj sam laboratoriji procitao VDRL+TPHA (Waserman) da se radi kao jedan test pa bih molio da mi pojasnite i to.
Hvala unapred na posvecenom vremenu i inormacijama koje mogu biti od koristi ne samo meni nadam se, vec i mnogim drugim ljudima.
Koje testove za hlamidiju, sifilis i CMV uraditi.
Re: Koje testove za hlamidiju, sifilis i CMV uraditi.
Sto se tice hlamidije, najpouzdaniji je bris iz uretre. Malo je neugodno, ali je neophodno. Za ovo ostalo nemam pojma.
Re: Koje testove za hlamidiju, sifilis i CMV uraditi.
CMV nije polan bolest, moyda je bolje da pitas u podforumu laboratorijski nalazi, ali
kada je IgM u referentnim vrednostima ili je precrtano (zavisi od nalaza), to znači da infekcije nije aktivna. Ako je IgG pozitivan, znači da je infekcija nekada postojala i da je organizam stekao imunitet na nju.
kada je IgM u referentnim vrednostima ili je precrtano (zavisi od nalaza), to znači da infekcije nije aktivna. Ako je IgG pozitivan, znači da je infekcija nekada postojala i da je organizam stekao imunitet na nju.