Koje testove za hlamidiju, sifilis i CMV uraditi.

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Blagovest
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 19, 2009 10:40 pm

Koje testove za hlamidiju, sifilis i CMV uraditi.

Post od Blagovest »

Da li nekom moze da mi da pojasnjenje oko testova za hlamidiju, sifilis i CMV.

1. Sta je hlamidija IgA a sta IgG, kad se radi iz krvi? I koji treba da se radi da se dokaze prisutvo ili odsustvo ove bakterije? Cuo sam da testovi nisu precizni i da treba raditi kroz mikrobiolsoke nalaze. Jel se te kod muskaraca uzima uzorak sa penisa ili se preko mokrace radi?

2. Slicko kod CMV virusa? Sta je IgM, a sta IgG i koji se od njih radi da se potvrdi ovaj virus?

3. Da li je VDRL test koji se radi za sifilis? U nekoj sam laboratoriji procitao VDRL+TPHA (Waserman) da se radi kao jedan test pa bih molio da mi pojasnite i to.

Hvala unapred na posvecenom vremenu i inormacijama koje mogu biti od koristi ne samo meni nadam se, vec i mnogim drugim ljudima.
subzero
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2011 11:52 am

Re: Koje testove za hlamidiju, sifilis i CMV uraditi.

Post od subzero »

Sto se tice hlamidije, najpouzdaniji je bris iz uretre. Malo je neugodno, ali je neophodno. Za ovo ostalo nemam pojma.
Atomium
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 02, 2011 8:49 pm

Re: Koje testove za hlamidiju, sifilis i CMV uraditi.

Post od Atomium »

CMV nije polan bolest, moyda je bolje da pitas u podforumu laboratorijski nalazi, ali

kada je IgM u referentnim vrednostima ili je precrtano (zavisi od nalaza), to znači da infekcije nije aktivna. Ako je IgG pozitivan, znači da je infekcija nekada postojala i da je organizam stekao imunitet na nju.
Odgovori