Trazeci odgovore na problem koji imam po internetu, dosao sam do ovog foruma.
Procitao sam postove vezane za navedeni problem na forumu, od nekih je doduse proslo vec dvije godine, stoga sam se odlucio obnoviti temu/problem u nadi da cu mozda dobiti vise informacija tj. prikupiti vise iskustva sa navedenim problemom.
Situacija je slicna kao i kod ratep_narec-a, ali probacu da ukratko opisem svoj slucaj.
Prije 18 dana sam u teretani usljed vjezbanja (mrtvo dizanje) sa tezim teretom, osjetio jace naprezanje abdominalnih misica vise nego obicno, pogotovo onih nizih. Kako nisam osjetio neke bolove, sutradan sam nastavio sa svojim aktivnostima, plivanje, istezanje itd...Nakon toga povrijedjenog ega, kako me je nesto moglo zaboliti prilikom dizanja tereta sam opet radio istu vjezbu sa istim teretom bez problema, ali ovog puta sa bolnijim periodom nakon treninga. Opet je uslijedilo plivanje, penjanje i slicne aktivnosti, da bi nakon 3 dana odmora opet otisao u teretanu odradio laksi trening i zadobio dosta jace bolove nakon toga. Sutradan sam otisao doktoru, abdominalni hirurg mi je dao dijagnozu - prosiren desni ingvinalni kanal za veci prst otprilike, te da mogu nastaviti sa svojim fizickim aktivnostima ali bez nekog teskog dizanja. Imam predispoziciju za bruh/kilu/herniu te da se ne prepadnem ukoliko se to desi. Dobio sam tablete protiv bolova i to je to. Nakon pregleda sam imao prilicno neugodan osjecaj u donjem dijelu stomaka, u mosnicama, tacnije imao sam osjecaj da mi se desni testis pomjera. Zuljanje oko mosnica je takodje bilo prisutno. Nakon dva dana ujutru sam primjetio dosta cudnu boju mokrace...boja poput coca cole mozda malo svjetlija. To se ponovilo i naredno jutro da bi nakon toga proslo. Izvadio sam nalaze i sve je ok, bez upala icega, bez kamena u bubregu...Za svaki slucaj zbog bolova i neugodnog osjecaja oko desnog testisa sam otisao urologu koji se bas i nije potrudio da me pregleda detaljnije, da bi zakljucio da nema nikakvih uroloskih problema. Ipak, objasnio mi je da je uzrok mojih bolova taj sto je prosirenje kanala iziritiralo nerv koji se proteze kroz taj dio ispod testisa pa do trtice. Nakon toga zadnju sedmicu imam jos uvijek neugodan osjecaj uz malo boli na istim mjestima uz napomenu da nisam imao fizickih aktivnosti...
Da ne duzim previse

Post je ipak na kraju ispao podugacak...

Unaprijed hvala...