Alergijska asta ili nesto drugo?

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav

Odgovori
angel.eyes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 02, 2011 1:13 am

Alergijska asta ili nesto drugo?

Post od angel.eyes »

Pozdrav svima. Molio bih za objasnjenje i pomoc, naime imam vec nekoliko meseci sledece tegobe: stezanje i bol u grudima, napetost i osecaj zategnutosti u grudima, ne mogu da udahnem vazduh punim plucima ( stignem na oko 2/3 i kao da mi je neko stavio nekakvu polugu pa ne mogu dalje da udahnem ), suvoca i grebanje u grlu, cesto i promuklost, brzo se zamaram, ponekad se iskijam ali nemam konstantno zapusen nos, ne "zvizdi" mi u grudima i ne kasljem. Najcesce ujutru izbacujem manju kolicinu sekreta iz nosa.

Ispitivanja:

Nalazi krvi i urina - OK
Nalazi stitne zlezde - OK
Ultrazvuk stitne zlezde - OK
EKG - OK.
RTG pluca - Nije radjen, jer alergolog i lekar opste prakse kazu da nema potrebe za posetu pulmologu. :o
Utvrdjena je alegrija na prasinu, grinje, polen i korov drveca i korov trave. Veci deo svog vremena provodim u zatvorenom prostoru.
Terapija alergologa: Symbicort turbuhaller 2x1, Avamys sprej 1x1, Pressing 1x1.
Evo i nalaza spirometrije, alergolog mi kaze da nije bas u redu, ali mi nista vise nije rekla. :(
Slika

Da li je potrebno posetiti pulmologa i uraditi rtg pluca? Jel ovde rec o alergijskoj astmi? Na netu sam nasao informacije da oboleli od astme nemaju nikakve smetnje izmedju dva napada, a ja ove tegobe imam konstantno. :( Totalno sam zbunjen i uplasen. Izvinite ako sam bio opsiran. Hvala.
angel.eyes
Novi član
Novi član

Re: Alergijska asta ili nesto drugo?

Post od angel.eyes »

U prethodnom postu sam lose postavio skeniran nalaz spirometrije. Nadam se da je sad bolje.

Slika
angel.eyes
Novi član
Novi član

Post od angel.eyes »

angel.eyes
Novi član
Novi član

Post od angel.eyes »

Zaboravio sam da napisem, imam 28 godina, visina 170 cm, tezina 90 kg, nikad nisam pusio cigarete.
Odgovori