Kontracepcione pilule
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Okt 27, 2007 12:56 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontracepcione pilule
Želim da počnem sa pilulama ali se užasno bojim da ne počnu da mi raste više dlaka nego pre ili da se ne ugojim itd? Kako to da saznam? Mislim, kako uopšte moj ginekolog može to da protumači?
Koje su uostalom okej pilule, koje i stvaaarno štite i imaju baš dobre efekte ( umanjuju bol tokom menstruacije ili čiste kožu itd) ?
Koje su uostalom okej pilule, koje i stvaaarno štite i imaju baš dobre efekte ( umanjuju bol tokom menstruacije ili čiste kožu itd) ?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Naci cete na Ginekologiji dosta o pilulama.Nikakav poseban pregled nije potreban,ako uzimate pilule zbog kontracepcije.Ginekolog ce vam preporuciti neke od novijih,objasniti nacin uzimanja i to je to.Nove generacije pilula su dobro izbalansirane,tako da vecina zene nema pojacanu maljavost,niti se nesto posebno boji,zbog njih.
A imaju milon dobrih efekata...
A imaju milon dobrih efekata...
jeste da je tema stara ali nije na odmet dopisati jos koju 
Zbog jakog bola pre i za vreme ciklusa, neredovnog ciklusa prepisan mi je Logest. Prvih par dana kad sam pocela da ih uzimam bila sam neverovatno zedna. Isti slucaj je bio i kod prijateljice. Dalje, nisam osetila simptome PMS u onolikoj meri kao ranije(samo 1 dan pre dobijanja, a ranije je tarjalo i po 10!!!) bubuljice koje su izlazile na licu, vratu i ledjima, jer imam masan tip koze, su nestale (sad je sve glatko i cisto) gudi su mi porasle,dobile jasniji oblik i cvrstinu (to je definitivno od njih, jer jednom sam prestala da pijem 2 meseca i ponovo su se vidno smanjile i opustile) maljavosti nikakve nije bilo, ciklus je od tad redovan i za to nemam prmedbi. jedino sto mi se ne svidja kod logesta i njegovog delovanja na moj organizam jeste vidno, vidno smanjena zelja za sexom. Sad moze proci i po mesec ipo dana a da ja ni ne pomislim na sex. Ranije je to bilo mnogo drugacije, Recimo da sam imala odnose 4-5x nedeljno. E, jedino logestu na tome zameram. Jer kao da sam postala flegmaticna.
To su moja iskustva i vidjenja.

Zbog jakog bola pre i za vreme ciklusa, neredovnog ciklusa prepisan mi je Logest. Prvih par dana kad sam pocela da ih uzimam bila sam neverovatno zedna. Isti slucaj je bio i kod prijateljice. Dalje, nisam osetila simptome PMS u onolikoj meri kao ranije(samo 1 dan pre dobijanja, a ranije je tarjalo i po 10!!!) bubuljice koje su izlazile na licu, vratu i ledjima, jer imam masan tip koze, su nestale (sad je sve glatko i cisto) gudi su mi porasle,dobile jasniji oblik i cvrstinu (to je definitivno od njih, jer jednom sam prestala da pijem 2 meseca i ponovo su se vidno smanjile i opustile) maljavosti nikakve nije bilo, ciklus je od tad redovan i za to nemam prmedbi. jedino sto mi se ne svidja kod logesta i njegovog delovanja na moj organizam jeste vidno, vidno smanjena zelja za sexom. Sad moze proci i po mesec ipo dana a da ja ni ne pomislim na sex. Ranije je to bilo mnogo drugacije, Recimo da sam imala odnose 4-5x nedeljno. E, jedino logestu na tome zameram. Jer kao da sam postala flegmaticna.
To su moja iskustva i vidjenja.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
hmm
kontraceptivne pilile povecavaju kolichinu estrogena uorganizmu a on chini da se pojachano skuplja technost i masno tkivo u organizmu i chinida se vezivno tkivu opushta a ono treba da daje chvrstinu masnom tkivu i uopshet celom organizmu.....zato se zene nagoje dok su pot nekom jachom kontraceptivnom terapijom........
kontraceptivne pilile povecavaju kolichinu estrogena uorganizmu a on chini da se pojachano skuplja technost i masno tkivo u organizmu i chinida se vezivno tkivu opushta a ono treba da daje chvrstinu masnom tkivu i uopshet celom organizmu.....zato se zene nagoje dok su pot nekom jachom kontraceptivnom terapijom........
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 2:17 pm
Rada Q
Joj sada si me zbunila. Ja mislila da predjem na Logest, posto ves 5 god. pijem Mikroginon, odlicno ga podnosim, ali bi sada pokusala sa Logestom. Sada ne znam sta da radim?
Sta mislite?
Sta mislite?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 2:17 pm
Ma nesto sam nacula da ih piju starije zene. A i ne zelim da pauziram, pa mislim da je bolje resenje promeniti pilulu, nego pauzirati.
Pisala sam na drugoj temi da sada trenutno radim brojne analize, pa cu videti, pa li cu smeti da ih pijem.
Da li mislite da je normalno sto mi je doktorka dala da radim vaginalni ultra zvuk, papa test i kolposkopiju? I dali sve ovo boli kad se radi? Jako sam bojazljiva.
Pisala sam na drugoj temi da sada trenutno radim brojne analize, pa cu videti, pa li cu smeti da ih pijem.
Da li mislite da je normalno sto mi je doktorka dala da radim vaginalni ultra zvuk, papa test i kolposkopiju? I dali sve ovo boli kad se radi? Jako sam bojazljiva.
Nikad nisam radila vaginalni UZ, ali to je mala sonda, nista strasno, sigurno ne boli. I daje bolji pregled nego obican ultrazvuk (ta doktorka je ocito temeljna). Papa test i kolposkopija ne bole, u zavisnosti od toga kako si gradjena moze da bude manje ili vise neprijatno jer se razmicu zidovi vagine da bi se obezbedila sto bolja vidljivost. Obavezno reci doktorki da se plasis da ce boleti, pa ce povesti racuna da to sto neznije obavi.
To je sve nesto sto svaki savestan lekar treba da uradi kada mu pacijentkinja dodje na prvi pregled, tako da nema razloga za brigu.
To je sve nesto sto svaki savestan lekar treba da uradi kada mu pacijentkinja dodje na prvi pregled, tako da nema razloga za brigu.
Re: Kontracepcione pilule
da li moze posle nedelju dana sexualnog odnosa da se desi SPONTANI POBACAJ ako devojka konzumira pilule za kontacepciju? da joj ide samo crna krv i da on kaze da je to spontani? da li je to moguce? cak i ako je mozda jedan dan ili dva zaboravila da popije pilulu?