TUMACHENJE DIJAGNOZE-MOLIM WAS ZA POMOC

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav

Maya85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 09, 2009 6:02 pm

Post od Maya85 »

Pa da li je moguce da je toliko ljudi pregledalo poruku i da bash niko nema shta da kaze......???:(((((
Pomoc-Hitno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 12:23 am

Re: TUMACHENJE DIJAGNOZE-MOLIM WAS ZA POMOC

Post od Pomoc-Hitno »

Kakva je ovo dijagnoza :

Tu reg. parietoocipitalis dex. (sek. depozit) - sta ovo predstavlja, kakva je dijagnoza ovo ?

Dijagnoza : NEOPLASMA MALIGNUM MAMMAE
Pomoc-Hitno
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2011 12:23 am

Post od Pomoc-Hitno »

NALAZ RADIOLOGA:
MSCT ENDOKRANIJUMA

Komorni sistem je dogovarajućeg položaja i oblika, lako dilatiran.
Supratentorijalno,parijetofrontalno,desno uz konveksitet kosti je prisutna inhomogena fokalna promjena promjera 10mm. sa znatnim perifokalnim edemeom koja bi, s obzirom na osnovno oboljenje, odgovarala sek. depozitu.

Moze li mi neko pomoci oko tumacenja ovoga i dijagnoze sto sam predhodno postavio
saltpeper
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 12:52 pm

Post od saltpeper »

Gospodjo,sekundarni depoziti su metastaze.Nazalost!
Tinki Winki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 1:21 pm

Post od Tinki Winki »

Zdravo.
Imam 22 godine i zadnjih 3 mjeseca osjecam bol u donjem desanom dijelu grudnog kosa..bol nije jak i nije konstantan desava se nekada da me ne boli i po 2/3 dana ..ali vec 3 mjeseca osjecam te tegobe.Naime bol se nikada ne javlja kada sam u stanju mirovanja i ne javlja se bas pri svim pokrtima vec samo pri odredjenim(recimo kada cucnemi pokusam pomocu ruku da se ustanem kada se odgurnem o nesto,kada plivam ,tada se javi ali tup bol ne ostar i imam osjecaj kao da mi se taj dio grudnog kosa grci i isto mi se desava ako kada spavam ako se namjestim ruzno kao da se taj dio ukoci ,ne znam)Mogu tacno da lokalizujem dio gdje me boli i bol se ne siri ali nije ni na dodir osjetljiv ..Po prirodi sam malo veci hipohondar a takodje mislim da sam anksiozna jer imam vecinu simptoma anksioznosti.Prije 2 nedjelje od prilike posjetila sam ljekara i slikala sam grudni kos kao i pluca i snimak je bio u redu kao i EKG srca i nalazi krvne slika i opsti nalazi hemoglobin 145 ..ne mogu se sjetiti ostalih vrijednosti osim sedimentacije koja je bila 4...Jedini nalaz koji je bio pozitivan jeste AST vrijednost 300 sto i nije mnogo uvecano..
Ako imate neki savjet ili mislite da mi mozete pomoci bila bih vam mnoooogo zahvalna..Student sam tako da me ovo onemogucava da se posvetim ucenju jer stalno mislim na to i plasim se...svaka pomoc je dobro dosla .UNAPRIJED ZAHVALNA!!!
Odgovori