prepostavljam gljivice na glansu,lijek?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
frozen__sun
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm

prepostavljam gljivice na glansu,lijek?

Post od frozen__sun »

Jutros odnosno preko noći mi se pojavile bijele kao sirkaste tačkice po cijelom obimu/obodu ispod glansa penisa odmah.Jako čudnog i specifičnog mirisa.Prepostavljam da su gljivice,jučer sam masturbirao.Ovo mi se povremeno pojavi,ne tako često,ali obično nakon ejakulacije sutradan odmah.Peckalo me malo.Oprao sam vodom i spalo je.Baš bijelo u tačkicama.Da li pored kreme kanesten ako to zaista jesu gljivice trebam uzimati još neke tablete,koliko i koje?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: prepostavljam gljivice na glansu,lijek?

Post od Dr011 »

ako su gljivice koristi se taj krem...ali ne mora da znaci da su ovo kod tebe gljivice...mozda se samo nakupilo malo vise smegme...nakon ejakulacije treba oprati penis ispod kozice, mogu da se nakupe semena i presemena tecnost ispod i otuda ta prljavstina i neprijatan miris...takodje pri masturbaciji moze doci do "guljenja" povrsnih slojeva kozice i glansa...znaci za sad dobra higijena, redovno pranje ispod kozice, narocito nakon masturbacije pa ces videti...a ako taj problem postoji stalno, i nevezano za masturbaciju, najbolje je da se javis na pregled, na slepo ne mozemo da kazemo nista sa sigurnoscu...
frozen__sun
Stalni član
Stalni  član

Post od frozen__sun »

OK hvala.Da uvijek nakon mastrubacije.Nikad se ne pojavi ono samo.Imam sliku pa ne znam jel vam pomaže i kako da vam pošaljem?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

onda se verovatno ne radi o gljivicama, vec se jednostavno nakupi malo vise smegme (prljavstine), sto je prirodno...znaci samo dobra higijena i to bi trebalo da bude sve...
frozen__sun
Stalni član
Stalni  član

Post od frozen__sun »

Ja sam uradio bris sa glansa i bris uretre i na gljivice i na AB kulturu, zbog bezbojnog iscjedka koji se često pojavljuje pa ćemo vidjeti.javim vam rezultate iduće sedmice.
frozen__sun
Stalni član
Stalni  član

Post od frozen__sun »

Evo ovako pise da nisu nadjene patogene bakterije niti gljivice u brisu glansa i brisu uretre.Pise samo preparat:rijedak leukocit.
Eh sad mislim da oni nisu radili test na klamidije,trihomonas itd itd a ja prema simptomima svojim sada ne znam ima li potrebe da radim bris uretre na te ozbiljnije stvari.Nemam peckanje tokom mokrenja,imam nekad taj prozirni isjecak čudnog mirisa i nekad me tokom dana kao pecka unutra.Oono bijelo nije se pojavilo od onda,ali ima dosta kao ljuštenja kože tj bijeli nekad sloj na glansu.
Šta znači ovo "rijedak leukocit", i sta mislite da li da radim bris na klamidije,trihomonas,,mikoplazme,ureaplazme?Nisam imao jako dugo sexualne odnose.
Druga stvar pojavio mi se neki svrab anusa od jucer i danas malo slabije.Ne znam sto nekad to hoće poslije duge nužde.Inače imam unutrašnje hemoroide ne znam mozel zbog toga.Strah me parazita ili nečeg ozbiljnijeg.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

bris na hlamidiju, uraplazmu, mikoplazmu se radi odvojeno, jedino time moze se utvrditi postoji li infekcija tim uzrocnicima ili ne...
na glansu dakle nema infekcije, povecana higijena bi trebalo da resi problem sa nakupljanjem belih naslaga (smegme)...
svrab anusa moze poticati od iritacije tvrdom stolicom, zatim kod hemoroida, ali i kod drugih stvari...regulisati ishranu, kad si u prilici istusiraj se nakon velike nuzde, upotrebljavaj mek toalet papir, ako ne bude poboljsanja uskoro javi se na pregled...
Odgovori