Neprijatan miris - jezik

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
leo83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 17, 2011 11:43 pm

Neprijatan miris - jezik

Post od leo83 »

Pozdrav,

Do sada nisam imao navedenih problema, ali, vec par dana primecujem da nakon spavanja jezik poprima belu boju i neprijatan miris. Naravno da svakog jutra isti perem cetkicom i pastom, ali me interesuje da li postoji neko resenje za ovaj problem? Shodno tome da se to nije desavalo do skoro, verujem da da.

Unapred hvala,

Leo.
djurkovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 12:12 am

Re: Neprijatan miris - jezik

Post od djurkovic »

Može se desiti da ti se na jeziku stvara kandida, ili neka druga gljivica/bakterija koja proizvodi zadah. Ja sam prošle godine imao taj problem, i rešio ga gotovo trenutno - strugalicom za jezik. :) Izgleda otprilike ovako:

Slika

Ima da se kupi u svakoj apoteci, i veoma je efikasna. To što opereš jezik četkicom je beskorisno - kada sastružeš prvi put ovim pašćeš u nesvest. Koristi se ujutru i uveče, a može lagano i pred izlazak. Ja već više od godinu dana nemam problem s tim. Išao sam kod lekara opšte prakse, ORL, radio bris, i sve je bilo ok. Udeo u svemu ima i ishrana, recimo ja jedem mnogo mlečnih proizvoda pa sam problem imao verovatno zbog toga.
Odgovori