STA je to????

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
LillyAlien
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 12, 2011 3:37 pm

STA je to????

Post od LillyAlien »

Pre nekih pola godine mozda, pojavili su mi se kondilomi.Inace nisam sexualno aktivna, ali je izmedju decka i mene bilo nekog fizickog kontakta, a on je imao kondilome, s tim sto nismo to tad znali. Imala sam svega dve bradavice. Planirala sam da odem kod lekara, medjutim, u medjuvremenu sam,nevezano za to, posto sam inace ljubitelj belog luka a i znam da je jako zdrav, pocela svaki dan da ga unosim u organizam, tako sto bih progutala cen. Par dana potom, primetila sam da su toliko skupili i smanjili, da se jedva vide. Jednu sam bradavicu nenamerno otklonila brijacem, a drugu maltene sto sam takla, otpala je. Bila sam zacudjena,ali ocigledno sam ih se bila resila. Ili sam tako bar mislila. Posle nekog vremena, na unutrasnjoj strani butine desne noge pojavlo mi se oko 20tak bradavica, ali ove su potpuno drugacije od onih pre. U medjuvremenu nisam imala bilo kakav kontakt sa deckom, tako da ne znam je li moguce da mi ih je opet on preneo, buduci jos da su ove bradavice drugacijeg izgleda od onih pre. Pre neki dan, jedna od njih je pocela da biva crvenija kao da je "pukla" a iz nje je "izasla" bradavica :o posle se desilo isto, sa jos jednom. P.S. ja sam u medjuvremenu bila kod ginekologa, jer sam htela i ultrazvucni pregled i ginekoloski da uradim, Rekla sam joj da imam kondilome, posto sam mislila da to i jesu. Medjutim, ona mi je rekla da to nisu kondilomi, bar ne oni siljasti, da ne zna sta je to ali da neka virusna infekcija jeste i nije htela da me pregleda ni ultrazvuk da radi. To me je jos vise zbunilo. Kome, onda, da se obratim?? Dermatologu?? Molim vas, ako je neko imao iskustva sa ovim ili ako neko zna sta je ovo, recite mi...pocinje da me plasi.. :(
Odgovori