Dugotrajna promuklost dete 2,5 god

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dzejdi2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 6:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Dugotrajna promuklost dete 2,5 god

Post od dzejdi2 »

Moja devojcica ima 2,5 godine i pre nesto vise od mesec dana dok smo bili na letovanju primetili smo da je promukla. Nikakvih drugih simptoma nema. Bili smo kod pedijatra i dobili uput za ORL, prednji nepcani luci su joj bili blago hiperemicni. Ostalo je bilo uredu. Dobila je inhalacije 3 x 0,5 ampule dexasona sa 1 ml fizioloskog rastvora i 4 dana samo fizioloski. Na kontroli joj je bilo bolje. Bris zdrela nista nije pokazao, dok je u brisu nosa izolovana Stafilococcus aureus u malom broju, te su joj je zbog takvog nalaza prepisane Gentokulin kapi za nos 5 dana kao i inhalacije fizioloskim rastvorom. Posle par dana ponovo je promukla. Odvela sam je ponovo na kontrolu i dr mi je dala da ponovim briseve i da izvadi krv iz prstica i da joj se odrede eozinofili. Dala joj je da pije za svaki slucaj Aerius sirup i uputila nas u Institut za zastitu majke i deteta na N.Beogradu da joj pregledaju glasne zice i da eventualno urade alergijske probe.
Analiza krvi je pokazala da ima povecan broj eozinofila 10% (ref 0-7%), povisene limfocite 68 (ref 20-40%), a smanjeni granulociti 16% (ref 50-70%) monociti su uredu 6% (ref 2-10%).
Napominjem da je predhodna dva dana popila Aerius sirup pre vadjenja krvi. Ne curi joj nos, ne kija, ne kaslje, normalno dise, ne hrce dok spava. Pre nego sto je promukla, unazad u skorije vreme nije imala nikakvih prehlada i sl.
Inace je glasnija i puno prica, ali oduvek.
Da li bi mi neko ko je kompetentan dao misljenje u vezi sa napisanim i kakve bih analize mogla jos da uradim, pre nego sto odem na pregled u BG, a koji mi je zakazan tek za 24.10.2011. god.
Hvala.
Odgovori