Crvenilo i bubuljice po kozi glave molim za pomoc .

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
donmarkon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 1:06 am

Crvenilo i bubuljice po kozi glave molim za pomoc .

Post od donmarkon »

Nadam se da ce neko moci da mi pomogne . Godinama imam isti problem imam periode kada mi koza glave bukne . Prvo se javi bol i crvenilo na nekom mestu koze glave , tu zatim se manifestuje bubuljica sa belim u sredini (moze da se istisne) tu ostane ranice koja sasusi i to nestane . Problem je u tome sto je to konstantno , sa povremenm periodima kada potpuno prestane pa se navrati . Cesto mi se desava da u rukama vidim vlasi kose na kojima gde je koren ima i gnoja ...

Jednom sam radio besplatno mikroskopski pregled korena kose i dr mi je rekla da mi je koren pun gnoja i tada preporucivala neki preparat koji je ciju je firmu promovisala . Konkretno me zanima da li neko zna koje je ovo oboljenje ili sta vec , kako se leci da li uopste moze ? Posto mi kosa se dosta proredila a imao sam vrlo vrlo gustu kosu . Imam 22 godine ako je taj detalj bitan .

Unapred zahvalan
petars89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 13, 2011 11:50 pm

Re: Crvenilo i bubuljice po kozi glave molim za pomoc .

Post od petars89 »

@donmarkon

mozes da resis problem sa bubuljicama ako zelis,ali se to tesko leci jer zivimo u teskim uslovima...

99% ljudi misli da bubuljice izlaze zbog nekih hormonskih stvari,nehigijene,israne i slicno! evo ja ti kazem...to su gluposti da bi apotekari se bogatili na lazima...

To sam procitao na yahoo odgovorima i probao da primenim...sustina svega je da se opustis i ne neriras...disi duboko i polako...

evo licno mi se javi ostavicu ti i broj telefona i ako zelis da se upoznamo ako ti ne pomogne da me ispljujes i izvredjas...

100% ti garantujem da neces za mesec dana tacku bubuljice imati na licu,niti mitisere niti crvenilo...

da bi se taj efekat ispoljio evo ti par saveta :

1.Disi duboko iz stomaka i koliko god da te neko nervira,budi smiren i opusten...lepo se ponasaj i budi malo ozbiljji (dok traje terapija)
2.Ujutru i uvece umijes se toplom vodom...sacekas malo pa namazes bebi sapunom lagano lice (utrljas) i isperes hladnom vodom
3. svako vece lagano hrapavim peskirom masiras lice dok ne osetis toplotu...
4.brijas se redovno (vrelom vodom) i utapkas polako peskirom

cujemo se za mesec dana! ovo je besplatna informacija ! dermatolog bi ti uzeo hiljade dinara i nista ne bi postigo

srecno :wink:
donmarkon
Novi član
Novi član

Post od donmarkon »

Iskreno posto sam hronicno napete i vrlo burne naravi , verujem da sve ovo ima smisla . Doduse opet kada vratim film 40 etak dana sam bio u inostranstvu i zaista sam bio vrlo bezbrizan tamo radio uzivao u zivotu onako kako treba ... manifestovalo se u jednom periodu mnogo vise nego ikad . Jedino me brine da nije nest gljivicno ocelavicu skroz a familijarno svi imamo odlicno kosu (muskarci) jedino ja nagrabusah :)
petars89
Aktivan član
Aktivan član

Post od petars89 »

donmarkon napisao:Iskreno posto sam hronicno napete i vrlo burne naravi , verujem da sve ovo ima smisla . Doduse opet kada vratim film 40 etak dana sam bio u inostranstvu i zaista sam bio vrlo bezbrizan tamo radio uzivao u zivotu onako kako treba ... manifestovalo se u jednom periodu mnogo vise nego ikad . Jedino me brine da nije nest gljivicno ocelavicu skroz a familijarno svi imamo odlicno kosu (muskarci) jedino ja nagrabusah :)
Prijatelju...prica ti osoba koja pati od bubuljica 10 godina...isao sam kod svih dermatologa u beogradu...i sve je to jo-jo efekat (dok mazes traje)..a sta cemo posle...haha

bubuljice ce nestati na nedelju-dve...i kada uradis piling ili sta vec to traje mesec dana i one opet pocnu da izlaze..

znaci da nesto nije u redu s tobom i tvojim organizmom...znaci da nesto unutra proizvodi te bubuljice i zato izlaze...

stres je poljubac smrti !!!
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

i ja sam vec par puta pisao o tom problemu--bubuljice na kosmatom delu glave al niko mi nesto konkretno nije odgovorio-i to traje gooodinama a u poslenjih godinu dana sam na sedativima i antidepresivima i mnogo manje mi izlaze te bubuljice-tako da je sasvim moguce da je uzrok stres--a dosta nas je pod stresom samo se nekom manifestuje na ovaj nekom na onaj nacin...Uzimao sam i antibiotike zbog upale prostate i nestajale su bubuljice al opet se pojavljivale kad prestanem sa antibioticima---Jednom sam pre 10 godina isao kod dermatologa i nije mi bas pomoglo (ne secam se sta sam koristio) tako da sam odustao a nekako mi i nije puno smetalo jer se nije videlo a sad vec i dosta manje kose imam al hvala Bogu i manje bubuljica --inace imam 52 godine-i inace sam osetljiva osoba--i sve me pogadja i sve osetim i odrazi se na moje telo--pa ili bubuljice ili zeludac ili isijas pa cak i na oci. Nadam se da je jedini uzrok mojih raznih tegoba nervni sistem i da nema vec neko organsko oboljenje...to me jos uvek stresira--pa sam i ovde redovan a i kod raznih doktora--no-nadam se da ce proci i da ce i drugima pomoci ovaj komentar
SRECNO I U ZDRAVLJE SVIMA
petars89
Aktivan član
Aktivan član

Post od petars89 »

najgore od svega toga je sto se 90% ljudi nervira jer nama para :roll:
donmarkon
Novi član
Novi član

Post od donmarkon »

Novac je uvek problem ovde kod nas
Odgovori