Oporavak od saobarajke

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
andrea.ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 07, 2011 11:18 am

Oporavak od saobarajke

Post od andrea.ns »

Postovani,

Pre dva meseca dozivela sam tesku sobracajnu nesrecu. Zakucala u tesku masinu autom uvece na otvorenom putu, auto se zapalio i eksplodirao a mene u poslednjem sekundu izvukli. Imala sam tezak udarac u glavu i komu dve nedelje, na aparatima i tesko prodisala, operisali slezinu jer je pukla posle dan...i slomila karlicu pa su me rastegli prvo nedelju dana a posle jos bila u gipsu 7 dana.
Uglavnom ja se niceg ne secam, budim se i na veliko cudo sve se secam i sve osecam..kazu jako se brzo oporavljam,
Sad je malo ostalo rana da zalecim od lezanja - dekubite i ne smem jos da se oslonim na desnu nogu pa idem pomocu hodalice.
Kuci sam pustena iz bolnice prosle nedelje a do sledece srede cekam banju.
Ortoped mi dao 6 nedelja kad je skinuo gips, pregledao me sad kad je to proslo 1-og i rekao da je sve ok ali da jos nema oslonca, mogu da plivam i vezbam. Posto sam vec pustena iz bolnice zanima me jel znaci da vise nije tako sve rigorozno kao ranije (pomeranje noge samo 90 stepeni od tela i sl), mogu li da vezbam normalno? I glavno pitanje, koliko traje oporavak karlice - kazu nagnjecila sam i smrskala gde kost ulazi u karlicu pa mora da se stvori i ta hrskavica..misici su se vratili brzo jel sam bivsi sportista, imam 27 godina...
Koliko treba okvirno da to bude nog za oslonac, pa onda koliko da prohodam? Inace za divno cudo i noge su iste duzine i to verujem da moze da bude sve ok!?

Potrudila sam se da napisem najkrace ovaj "film" koji me zadesio, tu sam za detalje i nadam se odgovoru :)

Pozdrav
Odgovori