Opsta pitanja.....

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
madagaskar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 09, 2006 1:28 am

Opsta pitanja.....

Post od madagaskar »

Ovako iscito sam dosta stvari sa ovog foruma i dosta sam naucio i imam laksi oblik fimoze kao i tisonove zlezde(nisam 100% siguran ).Posto sam skupo muda da odem do urologa intresuju me sledeca informacija a to je gde mogu naci urologa tj. da li urologa mogu naci u obicnom domu zdravlja ili samo u specijalizovanim ustanovama(kao i gde tacno) i da li neko ima preporuku gde da odem.Intresujeme i da li pastoji neka bitna razlika izmedju privatnih i drzavnih lekara (ja mislim da moj problem nije toliko veliki i da bi obican urolog bio sasvim dovoljan :)

PS.Sve greske/nelogicnosti mozete okriviti na cinjenicu da je ovaj post pisan posle 2 ujutru.

Poz svima i hvala unapred na odgovoru :)
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Veći domovi zdravlja obično imaju urologa, ali kako se god okrene, moraš kod lekara opšte prakse za uput. Lekar opšte prakse koji ti bude napisao uput će ti reći gde treba tačno da odeš.
I privatni i državni lekari bi trebali isto da znaju, samo za privatnika ti ne treba uput, manje se čeka i komfor je veći. Možda ti neko sa foruma pošalje PP sa konkretnim iskustvima sa pojedinim urolozima.
Nisi napisao odakle si, a to je bitna informacija za one koji možda znaju nekog urologa u tvom mestu.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
madagaskar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 09, 2006 1:28 am

Post od madagaskar »

Iz Beograda sam i ako neko moze da preporuci nekog privatnog urologa bio bih veoma zahvalan .
lilica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 11, 2006 7:44 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od lilica »

jel urolog doktor za muski pol? :oops:
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Urologija je hirurska grana koja se bavi lecenjem urinarnog trakta(bubrezi,ureteri,mokracna besika,uretra)TO je ono sto imamo svi a muskarcima je tu jos pridodata prostata,vezicule seminalis,testis,epididimis...znaci muski polni organi u potpunosti.

Znaci, ne lece se samo muskarci jer npr kamen u bubregu ili upalu mokracne besike mogu imati i zene ali zene ne mogu imati upalu testisa,suzenu udnu navlaku ili uvecanu prostatu.

nadam se da je malo jasnije :wink:
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

S

Post od vasa »

DA BUDEM MALO DUHOVIT-JA SAM MISLIO DA SI NA MADAGASKARU KAD PITAS TAKVA BANALNA PITANJA A NE U BEOGRADU-PA ZAR DO SAD NISI ISAO KOD LEKARA (DAJ BOZE DA NISI) I DA NE IDES AL VALJDA IDU LJUDI IZ TVOJE OKOLINE-PRVO KOD LEKARA OPSTE PRAKSE PA CE TE ON UPUTITI TJ. ON ZNA KOD KOGA A TVOJA I MOJA PRETPOSTAVKA NE MORA BITI TACNA DA BAS KOD UROLOGA.nO UROLOSKIH PRIVATNIH ORDINACIJA VERUJEM DA U BG IMA KOLIKO HOCES-TEL. SE RASPITAS PA ZAKAZES I NIKAKAV PROBLEM.
Capo Di Tutti Capi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 26, 2006 1:35 pm

Post od Capo Di Tutti Capi »

Imam jedno pitanje... Sa gornje strane korena penisa(tacnije na uglu penisa i stomaka) pojavla mi se neka budza cvoric(limfni??). Ne verujem da je polno prenosiva bolest, ali nesto jeste..
E sad, zanima me kome bih ja trebalo da se obratim? Kod urologa? Dermatovenerologa,... ili???
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Prvo kod dermatologa a ako on smatra da treba i kod urologa onda i kod njega.
Odgovori