Sigurnost kondoma?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Ka1 napisao:Stvarno ne razumem o cemu ti to pricas, pa zar treba sa zenom sutra da spavam sa kondomom, ej bre!?? Sa rodjenom zenom!?
Pa ne morate koristiti kondom, nije to jedino sredstvo kontracepcije. Ali ceremonija venčanja ne utiče na plodnost žene :lol: dakle, kad se budeš oženio, ako ne budete želeli decu moraćete itekako da se štitite. Priroda još uvek funkcioniše tako što je, iako mi danas upražnjavamo seks iz zadovoljstva, organizam i dalje "programiran" da nastoji da produži vrstu.

Ako veruješ svojoj devojci i ona tebi, ne treba da te dotiče što svi reklamiraju kondome kao zaštitu od bolesti. Ako devojka insistira na kondomu kao najboljoj zaštiti od trudnoće, to je njen izbor koji treba da se poštuje.

Što se tiče ranije kontracepcije - bilo je i ranije onih koji su znali i hteli da se čuvaju makar prekinutim snošajem pa nisu imali desetoro dece nego dvoje-troje. A bilo je i travara i nadrilekara i nestručnih abortusa posle kojih su žene ostajale sterilne pa je problem bio rešen.

Izvinjavam se što sam i ja skrenula sa teme.

Pozdrav, Cat
marko_lazic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 6:51 pm

Post od marko_lazic »

Konacno neki pametan post :D Bravo Cat!
PoZ
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

@Winnie Ajde majke ti, reci mi ko to voli da se jebe sa kondomom? :D Ja ne poznajem takvog. :)

@Marko i Cat Mi se u stvari i ne stitimo od bolesti nego od trudnoce. Ja bih razgovarao sa njom o nekom drugom vidu kontracepcije, ovako najbezbolnije deluju pilule ali ja sam itekako skeptican prema tome! Znaci, stvarno ne znam kako cu se za zivota osloboditi kondoma. Cak bih i njega radije koristio nego sto bih nju kljukao pilulama. Cuo sam da uticu na hormone, da moze da se zezne ciklus, ma svasta...

I, Cat, sta ti predlazes, koji je po tebi najbolji nacin zastite PROTIV TRUDNOCE ? To samo privremeno, ja vec hocu da pravim decu ali nemam uslova jos uvek. :cry: :cry: :cry:
Mr.No
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2005 9:41 pm

Post od Mr.No »

Ljudi, zar nemate osećaja da ste skrenuli sa teme - otvorite novu temu ili se nađite u nekom kafiću i slatko napričajte :D
Kondom ne štiti 100% od bolesti ali bar 98% može da prođe :D
Jeste da je nužno zlo ali ponekad valja :D
Prekinite sa ''off topic'' raspravom, please!!!
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Ka1: ukucaj "kontracepcija" u search i dobićeš nekoliko korisnih informacija. Teško je definisati "najbolji" način zaštite od trudnoće, to zavisi od čoveka, šta kome odgovara, i stvar je dogovora između dvoje ljudi.

Toliko od mene na ovoj temi.
sosos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 30, 2006 4:18 pm

Post od sosos »

ja mislim da ova dvojica sto se prepucavaju treba da pogledaju neku drugu temu -recimo psihijatriju jer im ocigledno nesto hvali!
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Molio bih te za obrazlozenje: sta to meni konkretno fali?
Odgovori