Problem ili ne?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
ryanp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2011 10:09 am

Problem ili ne?

Post od ryanp »

Pozdrav,
tek uplovljavam u sexualne odnose pa me zanima jedna stvar..
naime,kad prevućem kožicu prek glavića u erekciji,ona ne ostane dolje nego se automatski vrati preko glavića...također pri svlačenju kožice postoji blago zavlačenje glavića prema dolje no ne osjećam nikakvu bol ili nelagodu..pa me zanima dali da prije svog prvog sexualnog iskustva odem ispitat taj 'problem' ili da jednostavno krenem u akciju..bojim se jedino tog pucanja frenuluma a i stavljanje no eto ne znam dali uopće je to problem ili ne
također stavljanje kondoma predstavlja problem zbog automatskog vraćanja kožice..dali mogu imat sex s nepresvučenom kožicom?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Problem ili ne?

Post od Dr011 »

kod nekih muskaraca se u erekciji kozica normalno sama vrati na glavic kad se pusti, kod svakog je razlicito...bitno je da kozica nije tesna i da se sa lakocom moze svuci sa glavica...problem sa kozicom moze da pravi i kratak frenulum...inace i kod normalnog frenuluma moze se glavic saviti na dole kada se skroz kozica svuce...bitno je da li postoje smetnje tokom odnosa ili ne, tek kad budes probao videces kako stvari stoje...
sto se tice kondoma treba prvo svuci kozicu pa onda navuci kondom, pridrzavaj kozicu jednom rukom dok stavljas, to treba uvezbati, pa vezbaj...pa ako se posle kozica vrati sa kondomom preko nema veze, bitno je samo navuci ga sa svucenom kozicom...nekad kondom pomogne da kozica stoji svucena...a sto se tice seksa sa nepresvucenom kozicom - glavic ipak treba da se otkrije tokom odnosa kako bi primao nadrazaj, ako je sakriven onda je uzivanje manje... :wink:
marijanp94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 25, 2011 6:27 pm

Post od marijanp94 »

ja imam 17god. i imam problem. problem je u tome sto tokom erekcije kozica mi je preko glavica i nemogu da je svucem. tokom erekcije nemam nikakvih bolova ni nista. dok mi nije u erekciji mogu lako da kozu prevucem preko glavica ali tokom erekcije nemogu. da li je to velik problem? dosta sam zabrinut.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

bitno je da kozica moze sa lakocom da se svuce i u erekciji...ako to nije moguce onda je potrebno taj problem resiti, javi se urologu, nema potrebe da trpis taj problem, lako se resava...imas ovde veliku temu o fimozi u kojoj mozes pronaci dosta informacija...
marijanp94
Novi član
Novi član

Post od marijanp94 »

aha znaci da nadjem temu fimoza. hvala. dosta sam zabrinut... pre sam mislio da ce proci ali sad shvatam da nece hvala :)
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

dosta momaka ima taj problem, nisi jedini, moze se lako srediti, samo ne treba cekati i trpeti, to je najvaznije... :wink:
marijanp94
Novi član
Novi član

Post od marijanp94 »

procitao sam na internetu kako se leci i dosta sam uplasen... a posto zivim samo sa mamo ne znam kako da joj sad to kazem... :-?
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Post od zdravo »

Skoro svi ljudi na ovom svetu znaju sta je fimoza, pogotovu roditelji muske dece, ne brini ;). Mozes da joj kazes kako mislis da imas fimozu i da zelis kod lekara na pregled. Ako mama pita sta je fimoza, obajsni joj, ima dosta sematskih slika na netu. http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... mjcwh5xiix evo, recimo, ova. Pozdrav!
Odgovori