Iritacija lica

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 05, 2011 2:40 pm

Iritacija lica

Post od 007 »

Cao,ja sam novi clan na ovom forumu i mogu reci da je super.Sto se tice mog problema, vezan je upravo za lice koje se iritira posle svakog brijanja.To mi stvara veliki "estetski problem", jer celo lice prosto "bukne" i javljaju se kao sitne, crvene bubuljice. Koristio sam (po dermatologu) Mixturu lutz i Doroslovcev losion(koji su vise za bubuljice), ali nema nekih posebnih rezultata. Verovatno je ova tema bila i pre, ali, iskreno, mrzelo me da pretrazujem. Voleo bih da mi neko ko je imao slican problem i uspeo da ga resi preporuci odgovarajuci preparat. Hvala unapred! :)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: Iritacija lica

Post od Shomy »

Mixtura lutz i doroslovac losion su davno prevazidjeni u terapiji akni,za sta su i bili namenjeni.
Doroslovac tesko da moze pomoci ako se radi o iritaciji,kao veoma isusivajuci pre bih rekao da moze samo da pogorsa stvar.
Bez dermatologa mislim da jedino mozes probati la roshe posey tolerianu posle brijanja.Kao jako blag krem bez konzervanasa i parfema pokazao se fino kod osoba sklonim iritacijama.
Eventualno klinamicin gel ili klindasome gel-ako ga slucajno ima,samo ako se javljaju bubuljice u vidu gnojanica(sa belim cepicem)u suprotnom ne.
To je otpilike to sto mozes bez dermatologa(dobrog dermatologa).
Postoji jos par stvari koje su jako efikasne-npr. elokom itd. ali to bi morao dermatolog da te uputi kako da koristis.
007
Novi član
Novi član

Post od 007 »

Hvala na preporukama. Samo me jos iteresuje gde je moguce nabaviti la roshe posey tolerianu i koliko otprilike kosta?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

U Beogradu po vecini bolje snabdevenih apoteka.U Delti i Uscu ima sigurno,mada ima i u drugim.
Postoje i uzorci koje mozes dobiti,pa mozes probati da vidis da li bi ti uopste odgovarala.
007
Novi član
Novi član

Post od 007 »

Imam jos jedno pitanje koje je vezano za ovu temu. Da li je didermal dobar za ovaj problem?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

To je kortikosteriodni preparat,kao takav ne bi smeo da se koristi ako dermatolog nije propisao duzinu i nacin lecenja.U suprotnom bi mogao napraviti mnogo ozbiljnije probleme.
Najbolje otidji kod dermatologa na Vma,gde ces dobiti tacnu dijagnozu i odgovarajucu terapiju.
Odgovori