Simptomi infekcije Chlamydia Trachomatis
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Simptomi infekcije Chlamydia Trachomatis
Posto bas nije jeftino testiranje na ovu bolest oko 2000 dinara, interesujeme koji su to simtomi kad covek treba da se zabrine i da uradi ovaj test. Hvala.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 1:09 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 9:04 pm
Otisao sam u labaratoriju i platio 2650 din za Hlamidiju, Ureaplazmu i mikoplazmu, pored pretrpljenog bola, postao sam i pozitivni nosilac Hlamidija bakterije. Sad mogu da se slikam!!!
Zahvaljujuci ovom forumu dosao sam do ideje o ovom testu. Valjda cu se izleciti, Uzeo sam na svoju ruku po preporuci svih sajtova o lecenju ove bolesto Doksicilin (Dovicin) 4 kutije za 10 dana pa sta bog da. Mada oni kazu da je to to, a ovde vidim da to bas nije lako.
Samo jedan savet da li piti 2 puta po 100mg ujutro i uvece ili odjedanput 200 mg, ja sa krenuo na 12 sati po 100 mg.
Hvala svima na forumu.
Zahvaljujuci ovom forumu dosao sam do ideje o ovom testu. Valjda cu se izleciti, Uzeo sam na svoju ruku po preporuci svih sajtova o lecenju ove bolesto Doksicilin (Dovicin) 4 kutije za 10 dana pa sta bog da. Mada oni kazu da je to to, a ovde vidim da to bas nije lako.
Samo jedan savet da li piti 2 puta po 100mg ujutro i uvece ili odjedanput 200 mg, ja sa krenuo na 12 sati po 100 mg.
Hvala svima na forumu.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 18, 2005 9:41 pm
Slažem se!!!admin napisao:Nemoj da se lecis na svoju ruku... poseti lekara...
Ako baš iz samo tebi poznatih razloga ne želiš da odeš lekaru jedan mali savet: Doxiciklin se obično uzima 1x2 kapsule aliii, to nije dovoljno, zato je potrebno da odeš lekaru, treba nastaviti (nakon 10 dana) sa DRUGIM antibiotikom iz DRUGE grupe, npr. Hemomycin 3 dana po 2 kapsule ali ja nisam doktor i posavetuj se sa nekim urologom i to vodi računa da bude profesor, Dr... jer većina 'običnih' (bez uvrede ali je to tužna istina jer mi se dešavalo da mi prepišu bactim u urgentnom centu!!!!!!) nema pojma!!!!
Kad' završiš terapiju, OBAVEZNO NAKON MESEC!!! dana uradi ponovo bris, ALI nakon MESEC a ne 15 dana jer u protivnom rezultav može biti lažan!!!!!! pa onda još 2 puta!!! sve na mesec dana!!!!
Tek kada ti tako uražena 3 testa budu negativna možeš se smatrati izlečenim!!!!!!!!!
Vodi računa o ovome i ne slušaj drugačije savete ( test na 15 dana) čak ni od Dr.profesora jer ti to govorim iz ličnog iskustva. Uradio sam test ponovo nakon mesec dana i bio je pozitivan!!! ( nakon 15 dana je bio negativan!!!!!!!!)

Pozdrav!

-
- Aktivan član
Definitivno da sa lekovima nema sale,savete mozete prihvatati ovako i onako ali piti lekove na svoju ruku velika je greska! Jeste da ovaj i drugi forumi obiluju savetima za koriscenje lekova i njihovo doziranje ali ne treba to zloupotrebiti. Svaka primena leka je strogo individualna,tj. svaki pacijent ima svoju kombinaciju lekova.O ovome se ne govori samo u okviru racionalne primene lekova vec o mnogo znacajnijim nezeljenim dejstvima leka u kome najznacajniju ulogu ima alergijska reakcija na lek! Tako ce neko procitati da treba piti taj i taj lek a ne znajuci da li je alergican na taj lek a posledica moze biti i fatalna! Jeste ovo jedan ekstreman primer ali ne zaboraviti da se ove reakcije desavaju svakodnevno! Ali sta je tu je,savet za malempic definitivno konsultacija sa lekarom-urologom.Jeste Dovicin(doksicilin) lek izbora u pocetku,ako si vec poceo da ga pijes ne prekidaj,ali posle 10 dana kod lekara! Udarna doza od 200mg se pije prvi dan a posle po 100mg sa tim da se leci i partnerka.Sa Dovicin-om se ne pije mleko i ne jedu proizvodi od mleka kao i preparati gvozdja i kalcijuma.Takodje se ne preporucuje povecana izlozenost UV zracima zbog fenomena fotosenzibilizacije.
Sasvim je dovoljan lekar-urolog i ne treba insistirati na profesorima,docentima i sta ja znam cemu jer redovnom kontrolom i uskladjenom terapijom sa trenutnim stanjem dovodi do dobrih rezultata!
Ako si student,urolog na studentskoj poliklinici je sasvim ok!
I jos nesto,Mr.No,nije greska prepisati Bactrim jer i on ispoljava pozitivno dejstvo u lecenju hlamidija posebno ako su uzrok prostatitisa.Urgentni centar nije ustanova u kojoj se odvija celokupni proces lecenja vec samo davanje prve pomoci! Bactrim u tom slucaju nije greska!
Sasvim je dovoljan lekar-urolog i ne treba insistirati na profesorima,docentima i sta ja znam cemu jer redovnom kontrolom i uskladjenom terapijom sa trenutnim stanjem dovodi do dobrih rezultata!
Ako si student,urolog na studentskoj poliklinici je sasvim ok!
I jos nesto,Mr.No,nije greska prepisati Bactrim jer i on ispoljava pozitivno dejstvo u lecenju hlamidija posebno ako su uzrok prostatitisa.Urgentni centar nije ustanova u kojoj se odvija celokupni proces lecenja vec samo davanje prve pomoci! Bactrim u tom slucaju nije greska!
Sapienti sat!
Hvala Hektore, danas idem kod lekara za uput kod urologa.
Posto sam i ja clan ovog foruma, pokusacu da i ja dam neki doprinos, svi oni koji znaju engleski neka procitaju jedan dobar naucni-strucni rad http://www.bashh.org/guidelines/2002/c4a_0901c.pdf u njemu pored dosta vec poznatih osnovnih podataka o ovoj bolesti, pisu i o metodama lecenja raznim antibioticima. U svakom slucaju vredi videti.
Ima puno dobrih tekstova na netu mada se sve vrtio oko iste stvari, koga interesuje neka u nekom od pretrazivaca ukuca "treatment Chlamydia trachomatis" i sve ce videti.
Posto sam i ja clan ovog foruma, pokusacu da i ja dam neki doprinos, svi oni koji znaju engleski neka procitaju jedan dobar naucni-strucni rad http://www.bashh.org/guidelines/2002/c4a_0901c.pdf u njemu pored dosta vec poznatih osnovnih podataka o ovoj bolesti, pisu i o metodama lecenja raznim antibioticima. U svakom slucaju vredi videti.
Ima puno dobrih tekstova na netu mada se sve vrtio oko iste stvari, koga interesuje neka u nekom od pretrazivaca ukuca "treatment Chlamydia trachomatis" i sve ce videti.
Kao što sam ranije rekao CT sam pozitivan, bez nalaza ostalih patogenih bakterija u urinu i spremi.
Konacno sam otisao kod urologa i on mi je prvo bez ikakvog konkretnog obrazloženja "naružio" što sam uzeo da pijem Dovicin (doksicivin), iako svi stručni časopisi kažu najbolji i osnovni lek je:
- RECOMMENDED REGIMENS: (A)
1. Doxycycline 100mg dva puta na dan 7-10 dana
ili
2. Azithromycin 1gm oralno u single dose
Sve ostalo su alternativne metode (ALTERNATIVE REGIMENS) OFLOXACIN, ERYTHROMYCIN, Deteclo, Tetracycline, Oxytetracycline.
Bez reči ni kako ni zašto mi je prepisao i rekao da pijem sledeće:
Ciprocinal 500 mg 2x1 II kutije, pa nakon toga Hemomycin 250mg 2x1 III kutije, i to odmah.
Stvarno neznam da li smem da nastavim odmah sa ovim "trovanjem" antibioticima.
Moguli imati posledice zbog svega ovoliko antibiotika.
Još gora stvar (za mene super) što se moja partnerka testirala i ona negativna, našta mi je urolog rekao da je to nemoguće i sad sam je ponovo odveo na test (samo troškovi) u drugu labaratoriju.
Šta dalje pitanje je sad, moželi neki dobar savet.
Konacno sam otisao kod urologa i on mi je prvo bez ikakvog konkretnog obrazloženja "naružio" što sam uzeo da pijem Dovicin (doksicivin), iako svi stručni časopisi kažu najbolji i osnovni lek je:
- RECOMMENDED REGIMENS: (A)
1. Doxycycline 100mg dva puta na dan 7-10 dana
ili
2. Azithromycin 1gm oralno u single dose
Sve ostalo su alternativne metode (ALTERNATIVE REGIMENS) OFLOXACIN, ERYTHROMYCIN, Deteclo, Tetracycline, Oxytetracycline.
Bez reči ni kako ni zašto mi je prepisao i rekao da pijem sledeće:
Ciprocinal 500 mg 2x1 II kutije, pa nakon toga Hemomycin 250mg 2x1 III kutije, i to odmah.
Stvarno neznam da li smem da nastavim odmah sa ovim "trovanjem" antibioticima.
Moguli imati posledice zbog svega ovoliko antibiotika.
Još gora stvar (za mene super) što se moja partnerka testirala i ona negativna, našta mi je urolog rekao da je to nemoguće i sad sam je ponovo odveo na test (samo troškovi) u drugu labaratoriju.
Šta dalje pitanje je sad, moželi neki dobar savet.
-
- Aktivan član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 18, 2005 9:41 pm
Bez uvrede aliii,
STARA BOLJKA VEĆINE LEKARA: Ma koji ti je ''stručnjak'' to rekao... pa onda sasvim druga terapija... i naravno čuđenje uz sve to... (većina njih su jaaako gordi i sujetni!!!
Šta da se radi, nemoj to nimalo da te čudi, 'malempic' !!!
Što se tiče rezultata, nijedna metoda nije u potpunosti sigurna, meni se u toku lečenja desilo da rezultat bude negativan, a posle 15 dana pozitivan!!!
A što se tiče promene laboratorije, za tim i nemaš potrebe iz 2 razloga:
1. nesigurnost, naročito dif metode, pogotovo ako se test radi ispod mesec dana nakon terapije!!!
2. Koliko sam primetio, većina njih nosi uzorke na isto mesto jer to ne rade svi (pogptovo pcr metodom!!!), tako da se u nekim laboratorijama rezučltat čeka 1 a u nekim 2 dana. Ovo sam otkrio jer su u jednoj od laboratorija (blizu KC-a!) zvali za rezultat, ljubazno se predstavljajući ( a tu sam čekao 2 dana!!!),što me lugično navelo na činjenicu da su materijal odneli u drugu laboratoriju sa kojom sarađuju, možda čak istu onu od koje sam 'pobegao' zbog 'mogućeg 'netačnog' rezultata'!!!!!!!!!!!
Pozdrav!
STARA BOLJKA VEĆINE LEKARA: Ma koji ti je ''stručnjak'' to rekao... pa onda sasvim druga terapija... i naravno čuđenje uz sve to... (većina njih su jaaako gordi i sujetni!!!

Šta da se radi, nemoj to nimalo da te čudi, 'malempic' !!!
Što se tiče rezultata, nijedna metoda nije u potpunosti sigurna, meni se u toku lečenja desilo da rezultat bude negativan, a posle 15 dana pozitivan!!!
A što se tiče promene laboratorije, za tim i nemaš potrebe iz 2 razloga:
1. nesigurnost, naročito dif metode, pogotovo ako se test radi ispod mesec dana nakon terapije!!!
2. Koliko sam primetio, većina njih nosi uzorke na isto mesto jer to ne rade svi (pogptovo pcr metodom!!!), tako da se u nekim laboratorijama rezučltat čeka 1 a u nekim 2 dana. Ovo sam otkrio jer su u jednoj od laboratorija (blizu KC-a!) zvali za rezultat, ljubazno se predstavljajući ( a tu sam čekao 2 dana!!!),što me lugično navelo na činjenicu da su materijal odneli u drugu laboratoriju sa kojom sarađuju, možda čak istu onu od koje sam 'pobegao' zbog 'mogućeg 'netačnog' rezultata'!!!!!!!!!!!
Pozdrav!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 9:04 pm
Sto se tice lekarskih saveta, sve ih treba uzeti sa odredjenom dozom rezerve. Posetio sam ih gomilu (nevezano za hlamidiju) pa znam o cemu pricam. Meni je recimo moj urolog rekao da posle terapije cekam nedelju dana za bris(!)
Treba se informisati iz svih izvora pa filtrirati djubre. Uskoro nameravam da otvorim temu sa mojim iskustvom u borbi s hlamidijom. Cekam samo jos koji negativan bris
Treba se informisati iz svih izvora pa filtrirati djubre. Uskoro nameravam da otvorim temu sa mojim iskustvom u borbi s hlamidijom. Cekam samo jos koji negativan bris

jaoj verujem da si se namuci sa tom hlamidijom i antibioticima, mada i a ja sam sa svime i svacim a imam samo jednog partnera i svaka me je beda zakacila od halmidije do serihije mada su mi sad nalazi ok, ali sto se tice hlamidije ona nije za zezanje jer izaziva sterilnost i mislim da nebi trebao da na svoju ruku uzimas lekove i mene je sve mnogo kostalo para i para sam dala i ostavila kod ginekologa, sta da ti kazem idi pravo dr a posel kad se izlecis treba da se testiras posel mesec dana pa posle 6 i na godinu dana tako nesto, kad ti testovi budu negativni znaci da nije prisutna vise!!poz