zabrinut zbog poviseni vrijednosti pretraga

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
jasko11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 02, 2010 10:21 pm

zabrinut zbog poviseni vrijednosti pretraga

Post od jasko11 »

postovani,,,radio sam pretrage skupljanje urina 24 satnog,,,iz kojeg sam radio ,,,proteini,volumen mokrace i albumin u mokraci,,,i nalazi su sljedeci,,,,,proteini u urinu su 0,19 g na 24 h,,,,a normalna vrijednost im je manje od 0,08,,volumen mokrace je 1720 ml a normalna vrijednost im je od 600 do 1600,i albumin u mokraci je manji od 10,5 a normalna vrijednost mu je do 30 mg 24h,,postovani sta te pretrege oznacavaju i kakvu ulogu imaju ,, ima li sta da bi se trebalo javit ljekaru za to,,unaprijed hvala,,,,
cboris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 17, 2011 7:07 pm

Re: zabrinut zbog poviseni vrijednosti pretraga

Post od cboris »

pozdrav,
onaj ko vas je poslao na da uradite proteinuri i albuminuriju ce vam interpretirati rezultete, u principu, radi se o poremecaju funkcije bubrega, nalazi trebaju biti praceni urejom, kreatininom, klirensom kreatinina, ali mislim da ce vam kvalitetan nefrolog ili urolog objasniti problematiku i uputiti vas na dalje preglede ukoliko je to neophodno!
Odgovori