lom fibule i distorzija petne kosti

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
koska 032
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 16, 2011 4:30 pm

lom fibule i distorzija petne kosti

Post od koska 032 »

poz svima,pocetkom juna sam operisao skocni zglob,naime polomio sam fibulu i ujedno doslo je do distorzije petne kosti i sada u nozi imam 7 srafova i plocicu. pre dva dana sam poceo fizikalnu pa me interesuje koliko ce mi vremena biti potrebno za oporavak posto mi mij doktor nista ne govori. poz jos jednom
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: lom fibule i distorzija petne kosti

Post od tamaraft »

do punog oporavka 6 do 12 meseci!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
koska 032
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 16, 2011 4:30 pm

Post od koska 032 »

hvala. jos mi reci da li 6do 12 meseci od nastanka povrede ili od pocetka rehabilitacije?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Od nastanka povrede!

Sve zavisi od rehabilitacije, tretmana, motivacije, strucnosti terapeuta i sposobnosti organizma da se regenerish ei oporavi, nachina zivota, ishrane itd....

Ali do godinu dana rachunajte kada su ovako ozbiljne i udruzene povrede u pitanju!

Naoruzajte se stpljenjem i ne brzajte sa fazama oporavka!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori