Crvenilo na penisu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
kinglale
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 16, 2011 1:16 pm

Crvenilo na penisu

Post od kinglale »

Pozdrav jos jednom...pojavilo mi se crvenilo na penisu, glavicu i po jajima..Citao sam malo na internetu o ovim simptomima i sve upucuje na gljivicnu infekciju, i da bi mi Canesten krema pomogla sto se tice mog slucaja..Sad bih voleo da mi odgovorite dal mi je pametno odma da uzmem tu kremu i da mazem, ili prvo da odem kod lekara da se to pogleda?

hvala
mladic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 7:48 pm

Re: Crvenilo na penisu

Post od mladic »

Pozdrav brate, nisam doktor, ali mislim da ce ti doktori isto reci :)

Znaci, niko ne moze da ti kaze sta da mazes/pijes dok se ne utvrdi sta ti je - pali kod lekara :)

Ako ti je frka zbog pregleda, stvarno nema potrebe :) Meni je bilo malo glupo kad sam radio EHO testisa... Samo razmislis da li je bolje da ti bude malo glupo ili da za odredjeno vreme ne daj boze dodje do sece testisa/penisa, i eto tebe kod lekara :) A i ta "trema" dok se nateras, i dok se razmisljas u cekaonici, jednostavno nestane kad udjes u ordinaciju. Kazu skidaj gace, i ruke same refleksno odrade posao :) Idi do lekara, i srecno :)
kinglale
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 16, 2011 1:16 pm

Post od kinglale »

hahah ma brate nije meni frka otici kod lekara, citao sam mnogo ljudi je imalao ove simptome sto ja imam pa ih izlecili :)..nego da ne idem kod lekara ako vec neko moze iz iskustva da mi kaze odma sta da uradim...A citao sam da je ova krema Canesten prava krema za ove moje simptome pa reko da vidim da mi neko odg :)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

pored toga sto ces navesti simptome jako je bitno da lekar vidi promenu kako bi mogao da utvrdi sta je i kakvu terapiju treba primeniti...samo na osnovu reci ne moze se znati da li nesto jeste ili nije...
Ledjo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 03, 2011 10:04 am

Post od Ledjo »

Ovo je moj problem,nadam se da neko moze da pomogne.Pre jedno godinu ipo dana imao sam odnose sa bivsom devojkom bez zastite...Nisam znao da je ona imala Gljivice ili neko gljivicno oboljenje,ne znam ni sam.Posle nekoliko dana pojavio se svrab i crvenilo na glavicu.Crvrnilo je intezivnije na dodnjoj strani a na gornjoj manje...Isao sam kod doktora koji mi je dao antibiotike koje sam pio neko vreme ali nista nije pomoglo.Koristio sam Daktanol mast,koja je davala rezultate dok se koristi,posle se vrati crvenili ali sreca ne i svrab.I evo to crvnilo traje vec dosta dugo.Pri zadnjoj poseti lekaru,rekao mi je da to tako mora da bude jer te bakteije ne mogu da se izlece i da to ima svaki covek,da ce da se javljaju sa padom imuniteta i da mogu slobodno da imam seksualne odnose bez problema....mada ja nisam siguran u to i hocu da ovaj problem konacno resim...
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

bakterije i gljivice se razlicito lece...najbolje je da odes da das bris glansa, jer ukoliko je rec o infekciji treba videti koji je uzrocnik...crvenilo moze biti i zbog iritacije (pri odnosu, masturbaciji), posebno ako je kozica tesna ili je kratak frenulum, pa treba videti da li se mozda o tome radi i onda to resavati, javi se povodom toga urologu...inace bitan faktor je i pravilno odrzavanje higijene ispod kozice...
Odgovori