Promene na glansu i penisu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
markonis95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 29, 2011 8:16 pm

Promene na glansu i penisu

Post od markonis95 »

Poštovani,
Nadam se da možete da mi pomognete ovim putem-kako ne bih morao da se obracam dermatologu…. :) Naime rec je o nekim promenama na glanus kao I na koži penisa. Dostavljam vam slike….
http://imageshack.us/photo/my-images/854/dsc06027j.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/228/dsc06036o.jpg/
P.S. Prošle godine kada sam bio kod urologa nevezano za ovo, pitao sam ga usput sta bi to moglo da bude, I on mi je rekao da to nije nista strasno, I da taj deo perem samo vodom a ne sapunom…
Sto se higijene tice-tusiram se svakog dana…. A I nisam imao do sada seksualne odnose….

Unapred zahvalan :)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Promene na glansu i penisu

Post od Dr011 »

i te promene na rubu glansa na prvoj slici i te tackice na kozi penisa na drugoj su potpuno normalna pojava, kod nekih muskaraca se javljaju, kod nekih ne...ne predstavljaju bolest niti ih treba leciti...vec dosta momaka se raspitivalo na forumu o tom promenama, pa mozes naici na njihove postove...ako hoces vise da se informises na internetu potrazi za prvu sliku pod "pearly penile papules", a za drugu "Fordyces spots"...koristi se i termin Tisonove zlezde...
primecuje se suzeni prsten kozice iza glansa, pokusaj da to vezbom olabavis...a sto se tice higijene mozes je obavljati najnormalnije, koristi neki neutralan sapun, deciji npr...
markonis95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 29, 2011 8:16 pm

Post od markonis95 »

Ok, hvala Vam :)

Nego, interesuje me da li ce mazanje neke masti tipa chloramphenicol, canesten, enbecin, ili neke druge uticati na to da se povuce, jer, slozicete se vrlo ruzno izgleda :roll:
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

te masti nece pomoci jer se ne radi o infekciji, to je normalan deo penisa i ne leci se...mozes otici kod dermatologa za savet ukoliko postoji neki tretman da se to ukloni cisto iz estetskih razloga, ali mislim da na to ne treda da se obazires, nisi jedini, ima to dosta muskaraca...
Odgovori