prelom karlicna kost kuka

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
LOOP
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 13, 2011 3:52 pm

prelom karlicna kost kuka

Post od LOOP »

pozdrav za sve na forumu..

imam problem veliki koji se desio prije gotovo 14 dana, stara je upala i slomila navedenu kost hitno je prebacena u bolnicu na ortopediju da se izvrsi operacija..Problem je u tome sto stara ima secer i povisen pritisak .Lezala je na ortopediji nekih 5 dana i pritisak je varirao sa 220 je spadao na 160 pa ponovo bio povisen , inace ona ima visok pritisak i kada je normalan 120 sa 90 0na pada i rijetko pritisak da opadne ispod 160 ...Tako da nije mogla biti izvrsena operacija jer anestezijolog nije smio potpisati..Poslije toga upucena je u nasu bolnicu dabi mogli stabilizovati pritisak ,pokusavali su sa raznim terapijama ali nije spadao ispod 160 anesteziolog bi potpisao sa tim pritiskom ali on varira ..Ponovo je prebacena na ortopediju i opet nisu smjeli perisati ..Razgovarao sam sa doktorom koji mi je rekao da je zadnji voz hvatala za operaciju ali nisu smjeli perisati vec su nogu stavili u gips i neku sipku koju nazivaju t-komad koja neda nozi da se pomijera tako dabi kost srastla, doktor mi je objasnio da kost nije smaknuta da su ponovo slikali i da stoji dobro..Taj dan je otpustena iz bolnice na kucnju njegu i kada su to pravili imala je jake bolove zakazali su ponovo pregled za 1 mjesec sa snimcima..Zanima me za koliko to moze srasti kod starije osobe , ona ima 62god????
I dali imaju kakvi dobri ljekovi za srastanje...
Odgovori