Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Pozdrav svima!Hteo bih da vam predstavim svoj problem i da vas zamolim za odgovor!
31.05.2011 imao sam povredu ahilove tetive(potpuna) igrajuci fudbal,u jednom trenutku osetio sam ogroman bol u predelu pete,i kasnije se ispostavilo da je Ahilova tetiva u pitanju.Operacija je bila neizbezna(06.06.2011).Nosio sam gips 42 dana,zatim su mi stavili drugi koji nosim 2 dana.Proveo sam dosta vremena na internetu citajuci o raznim prelomima A.T.Nisam nalazio resenje posto sam po profesiji gradjevinski radnik i plasi me pomisao kako cu se vratiti na tu vrstu posla i da li cu ga moci raditi?Da li ce mi se noga vratiti u normalu i da li ce tetiva imati punu pokretljivost?Znam da cu morati ici na rehabilitaciju i da naredna 3 meseca sigurno necu moci raditi.
Molio bih vas za odgovor!Hvala!
Rehabilitacija je neophodna,oporavak mozda nece biti potpun,ali dovoljan da mozes da radis posao koji inace radis.E sada koliko ces se dugo oporavljati,ne moze sa sigurnoscu da se kaze ali ono sto je bitno,ne forsiraj previse oporavak jer to ume da dovede do ponovne povrede nezalecene tetive.Samo polako a vidim da ti niko nije rekao da si na terapiju tj.rehabilitaciju mogao da ides i dok si nosio gips.Ok je samo polako i oporavices se
Hvala ti na odgovoru!
Sada vec ovaj drugi gips nosim 5 dan,prva dva dana nije mi se pojavljivalo crvenilo na prstima,ali dva dana vec jeste,sto me brine.Gips me ne steze ali ne moze se reci da je nesto previse komotan.Imam kontrolu sada u utorka i tada ce mi doktor reci da li skidam gips ili ne.Za rehabilitaciju tokom nosenja gipsa,niko mi nije rekao,to mi je prva informacija.
Imao sam parcijalnu repturu ahilove tetive leve noge,nosio sam gips 8 nedelja,a sada idem na rehabilitaciju.
Na ortopediji su mi dali uloske koje bi trebalo da nosim.Levi ulozak je sa uzdignutom petom 1.5 cm u odnosu na prste,a desni je ravan.Zanima me posto se sada oslanjam na tu nogu do granice bola,da li mogu zbog tog uzdignuca pete da povredim kuk ili kicmu?