Skocni zglob

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Siegfried88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 31, 2011 5:54 pm

Skocni zglob

Post od Siegfried88 »

Pre nedelju dana sam igrao basket i nezgodno doskocio, pri doskoku sam izvrnuo zglob i nesto je kvrcnulo. Kad sam pogledao otok je bio dosta velik(izgledao mi je prevelik), pa sam bez razmisljanja otisao u urgentni(posto mi se to ranije nije desavalo). Snimio sam nogu i doktor je rekao da nema sigurnih znakova preloma, i preporucio sledece:
- Da mirujem, da se ne naslanjam na taj zglob
- Da stavim dva, tri jastuka ispod noge i stavljam hladne obloge(nikako da budu mokri)
- Da mazem sa fastum gelom
- I brufen ili nesto protiv bolova po potrebi
Radio sam tako, evo otok polako splasnjava (mada se meni cini da to nekako sporo ide- proslo je sedam dana). Imam i modrice koje su se pojavile posle dan, dva.
Nisam se naslanjao na povredjeni zglob (nisam stao do sada na tu nogu).
*Interesuje me, ako neko moze da mi odgovori, da li bi smeo da probam da stanem na tu nogu ? Sta dalje, posto mi se kod doktora ne ide, neke vezbe da radim, koje? I tako to.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Skocni zglob

Post od tamaraft »

Na nalazu lekara verovatno pri kraju pishe da se obratite sluzbi fizikalne medicine u svom DZ!

Pa tako i uradite!

Po uput, kof fizijatra i an terapiej da se ubrza proces zarastanaj povrdjenog mekog tkiva i ligamenata!

Oslanjanje na ovakvu nogu moze doneti samo pogorsanje!

Ako imate stake krecite se uz pomoc njih, ako ne onda skakucite i snadjite se nekako dok ne dodjete do fizijatra u DZ ili ako neko u okolini ima stake koje vam odgovaraju pozajmite (drska podpazushnih saka mora da vam je oko 4cm ispod pazushne jame!)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori