HIV period prozora

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
fibrinogen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 19, 2011 11:40 pm

HIV period prozora

Post od fibrinogen »

Ukoliko se testirate u studentskoj poliklinici, period prozora je s obzirom na test koji koriste 2 meseca.
- Za isti ovaj test, zvanicno vreme prozora u Australiji je 6 nedelja.

U Gradskom zavodu za zastitu zdravlja, period prozora je 4 nedelje jer se koristi Ag/Ab test.

Konzervativni americki CDC i dalje propisuje period prozora kao 3 meseca/13 nedelja za ELISA test 3 generacije, dok je u Velikoj Britniji period prozora 12 nedelja.

Period prozora od 6 meseci je potpuno napusten, osim za pacijente koji su na hemoterapiji, koji koriste imunosupresivne lekove i eventualno IV narkomani.

Nikakve bolesti -virusne, bakterijske, autoimune ne uticu na formiranje HIV antitela. Takodje, osim lekova koji umanjuju funkciju imunog sistema, antibiotici, antidepresivi, analgetici ne uticu na testiranje.

Ovo sam ja saznao. Ima li neko i neke druge informacije?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: HIV period prozora

Post od drbgd »

infekcije "obicnim" virusima, kao sto je recimo grip, itd.. mogu kod sasvim malog % ljudi dati pozitivan ELISA test na HIV!
upravo simptomi prehlade, nakon rizicnog ponasanja ljude navode na testiranje - tako da je ovakva neprijatna situacija moguca!
u svakom slucaju, sve se razresava potvrdnim western-blot testom
Irc1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 19, 2011 5:54 pm

Post od Irc1 »

Eh, ljudi, sada sam primetio poruku jednog clana gde kaze da su jedva primetne bele tackice oko glave penisa kondilomi, nastali zbog infekcije visokorizicnog virusa (to su: hiv, hepatitis b/c ??)..To se kod mene pojavilo, odmah ili neki dan nakon odnosa sam ih primetio, ranije ih nije bilo :cry: :cry:
Stigli su mi rezultati za mikro- i ureoplasmu i hlamidiju - negativni su, ali nisam ispostovao min 2h neobavljanja male nuzde, nego 1:45h, tako da cu morati opet sve to (mada je tehnicar rekao da moze i nakon tog vremena) + testove na bakterije koje ne rade u toj privatnoj lab-ji, i naravno na viruse...
Procitah da se virusi prenose i preko vaginalnog sekreta i da ne mora da postoji neka mikro povreda, dovoljno je da sluznica to upije i virus dosp u krvotok..Jeste da sam sa vise strana dobijao odgovore da ne bi trebalo da dodje do neke virusne infekcije zbog jako kratkog vremena nezasticenog odnosa, ali sam ja bez obzira na sve to, trenutno psihicki slomljen i ne pomazu nikakvi razgovori, saveti, .. :(

Icicu na testiranje nakon 6 nedelja, moje je pitanje: po ovome sto clan fibrinogen navodi, testiranje na HIV najbolje je uraditi u Gradskom zavodu za zastitu zdravlja jer ima najmanji period prozora??? Da li se posle tri meseca moze sa 100% sigurnosu videti na cemu sam??
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

za virus HIV-a, NIJE dovoljno da sluznica penisa dodje u kontakt sekretom - MORA postojati ranica na penisu!
Odgovori