Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.
Prilikom, tj nakon mog poslednjeg uzimanja dopa iako sam oprao spric,devojka se ubola na njega jer mi je ljutito bacila tj skupila da baci opremu koju sam koristio?Ona kaze da oseca da se tom prilikom zarazila,a i polslednji put smo se testirali zajedno nesto pre nove god. ona je bila negativna a i prilikom seksa ne koristimo zastitu, a bilo je i analnog seksa.Zanima me da neko mi kaze koliko treba vremena da prodje da bi test bio pouzdan ako se zarazila ubodom na moju iglu a i posto je oprana bila da li je moguce da se zarazila tako?
http://hr.wikipedia.org/wiki/Hepatitis_C
Hepatitis c se lako prenosi, može se preneti i sa korišćenjem iste vate za prisanje kože pre upotrebe igle, preko cevčice za šmrkanje itd.Pročitaj tekst sa linka.Nakon uboda sačekajte 6 nedelja pa testiranje.Ne želim da popujem ali se spremite na to da da postoji velika verovatnoća da sledeći test bude pozitivan i to ne samo zbog šprica na koji se porezala nego i zbog ne zaštićenog odnosa.Iako kažu da je procenat prenosa virusa kod odnosa mali misli se na idealan odnos u kome nema grubog seksa itd gde može doći do mikro ranica kod oba partnera i do premosa virusa kroz pomenute.Neka se testira pa ako ima i ovaj put više sreće nego pameti potrudi se da je ne izlažeš takvom riziku i zaštitite se.
Ako ste registrovani zavisnik onda morate ici na redovne kontrole kod svog lekara i raditi redovno testove na sve prenosve bolesti!
Naravno sve to treba da radi i vasa partnerka s obzirom da ste u visoko rizicnom odnosu!
Ako niste registrovani onda se registrujte i imacete pomoc od tima lekara i psihologa ali i i redovne lekarske kontrole.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Naravno da sam sada trenutno cist i sa implantom u sebi, jer uprotivnom bi ili negde stondirao ili bi na ulici trazio nacine da dodjem do dopa, i nisam registrovan, inace ne bi dete ostalo kod mene, vec bi mi ga oduzeli.Mene trenutno zanima situacija u vezi moje devojke koju posle ovoga sigurno necu imati, jer jesam ja unistio sebe i svoju porodicu(nadam se ne sasvim) nego postoji mogucnost i nju koja sa ovim mojim svetom lazi i manipulacija nije imala nikakve veze, vec iz ljubavi i zelje da mi pomogne je dovela sebe u opasnost.Potice iz male sredine u kojoj takav tip bolesti predstavlja razlog za izopstavanje i osudu(ako se zvanicno registruje i krene sa lecenjem) a za lecenje u privatnoj reziji nema sredstava, a i moja majka ce za mene jedva skupiti ili naci vezu da se to ne procuje,mozete li zamisliti kakav ce joj zivot biti.Inace ja imam 34 a ona 31 godinu.Inace smo se skroz razisli i ona se vratila kod svojih. pomenuti dogadjajse desio pre 20 tak dana(mislim na ubadanje na iglu).
Pre 20 dana ste koristili drogu i sve se to desilo a sada ste cisti?
Dakle, da li ste cisti ili ne? koristite li drogu sada ili ne?
S druge strani ona je svesno upala u celu prichu i ne vredi sada nagadjati i bajatipa bi videli da li se zarazila ili nije! Neka se obrati svom lekaru i neka uradi testove, a to sto je iz male sredine ne znaci nishta, ili joj je bitno da bude sigurna i zdrava ili da selo ne sazna! Ne radi se osobi od 15 godina!
Niste registrovani zbog jednog jako bitnog, a to je vase dete! Ako vam to nije dovoljan razlog da se trgnete i izvuchete iz cele ove ruzne priche onda ne znam sta bi vam moglo biti? Bez obzira na to, vama je potrebna i pomoc psihijatra, mislim da realno mozete da skupite tj zaradite novac i sebi platite razgovor i kod privatnog psihijatra ako necete da u drzavnim institucijama ima nekih podataka. Letnje je vreme i sezonskih poslova ima koliko hocete!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
tamaraft napisao:Pre 20 dana ste koristili drogu i sve se to desilo a sada ste cisti?
Dakle, da li ste cisti ili ne? koristite li drogu sada ili ne?
S druge strani ona je svesno upala u celu prichu i ne vredi sada nagadjati i bajatipa bi videli da li se zarazila ili nije! Neka se obrati svom lekaru i neka uradi testove, a to sto je iz male sredine ne znaci nishta, ili joj je bitno da bude sigurna i zdrava ili da selo ne sazna! Ne radi se osobi od 15 godina!
Niste registrovani zbog jednog jako bitnog, a to je vase dete! Ako vam to nije dovoljan razlog da se trgnete i izvuchete iz cele ove ruzne priche onda ne znam sta bi vam moglo biti? Bez obzira na to, vama je potrebna i pomoc psihijatra, mislim da realno mozete da skupite tj zaradite novac i sebi platite razgovor i kod privatnog psihijatra ako necete da u drzavnim institucijama ima nekih podataka. Letnje je vreme i sezonskih poslova ima koliko hocete!
Ovako,odgovor na ovo pitanje nije ni lak ni jednostavan.Razlog moje neregistrovanosti je i dete i majka koja je na visokom polozaju u gradu u kome zivim.Sto se nje tice u celu pricu kako i ona kaze jeste usla svesno cak i po njenim recima,mada da je znala celu ili bar deo istine ili problema u kome sam jos uvek(na programu sam lecenja,tj skinuo sam se,ona je uz pomoc moje majke nasla i bolnicu i nagovorila me na lecenje i cak me vozila 6 dana na dnevnu detoksikaciju i bila uz mene do pre neki dan)NEVERUJEM da bi uopste bila u situaciji u kojoj je sada i da bi ja pisao ovo sto pisem ja sam nju prvih skoro godinu dana lagao i o duzini problema i o bolesti koju imam(sama je saznala i jedno i drugo).Ova moja zabrinutost je deo onog cistog mene, onoga koji zelim da budem.Inace ja sam je oterao svojim sadasnjim lazima i prevarama,nerekavsi joj ni istinu u vezi nas koja je vrlo crna.Sto se rada tice upoznajte se malo sa tematikom na koju odgovarate jer ja sada sam nesposoban,bez obzira na implant koji imam za zivot a nekmoli za rad.Jednostavno snaga volje da prebrodim sve ovo je trenutno vrlo mala ili ne postoji ponekad(da nemam implant sigurno bi se opet uradio)jer ovo zlo protiv cega pokusavam da se borim je DJAVO u najcescem i izvornom obliku.Idem kod psihijijatra dva puta sedmicno kosta 5000 dinara na individualnu i na porodicnu terapiju,u privatnoj klinici .Jednostavno ljudi,ko god da cita ovo neka iz svega ovoga izvuce pouku i neka zna da heroin unisti na prvom mestu osobu koja ga uzima(u mom slucaju od zdrave malo psihicki slabije osobe, napravilo klasicnog narkomana sa svim sto narkoman znaci ,verujte mi da moje dete ima 5 god a ja mu se nisam posvetio ni celih 10 meseci kao otac), ali takodje i unisti i porodicu(otac mi je opet poceo da pije kada je shvatio sta radim a prvi me je izvalio,brat kaze da mu je vise pun k... moje narkomanije i da ako hocu da crknem treba me pustiti), kao i najblizu okolinu oko te osobe.Za blizu istinu o ovome o cemu pisem pogledajte sve moje postove,pa cete shvatiti o cemu pisem sada.JEDNA JE ISTINA NARKOMAN NEVOLI NIKOGA PA NI SEBE ON VOLI SAMO DOP I USTANJU JE DA ZGAZI SVE DA DO NJEGA DODJE. ZNAM STA VAM PRICAM
znam o cemu pricas, jer mi je najblizi clan familije tezak narkoman, u nedostatku dopa je brizgao metadon pomesan sa hidrogenom u venu, oslabio 30 kila za po godine..... izneo stvari iz kuce, strasno..... na kraju sam ga jedno jutro iznenadio na spavanju ubacio u auto i odvezao za crnu reku..... e da kucnem o drvo, sad je vec druga prica, posle 5 meseci se poprilicno unormalio, ugojio 15 kila.... lice mu se ocistilo i totalno drugacije razmislja.....
ocajnik napisao:znam o cemu pricas, jer mi je najblizi clan familije tezak narkoman, u nedostatku dopa je brizgao metadon pomesan sa hidrogenom u venu, oslabio 30 kila za po godine..... izneo stvari iz kuce, strasno..... na kraju sam ga jedno jutro iznenadio na spavanju ubacio u auto i odvezao za crnu reku..... e da kucnem o drvo, sad je vec druga prica, posle 5 meseci se poprilicno unormalio, ugojio 15 kila.... lice mu se ocistilo i totalno drugacije razmislja.....
To sto sada citam je upravo ono sto i cega se plasim kod sebe, to da narkoman posle 5 meseci drugacije razmislja je meni kao takvom tesko za poverovati.Ok neznam koliko ti je taj najblizi clan familije u problemu(mnogo zavisi od vremena koliko je dugo narkoman)ali meni je ovo neznam ni sam koji poredu recidiv i svaki put je sve gore i gore, sve teze i teze, popricaj sa njim ako ste ranije bili u dobrim odnosima,pokusaj da ga gledas ocima bez emocija, kao psihijatar,videces koliko je spreman za promene. Put ka izlecenju nije samo da nikada vise neuzmes heroin nego i promena licnosti.Jednu stvar zapamti MI SMO VELIKI LAZOVI I MANIPULANTI veruj da ovo negiram bilo kojoj bliskoj osobi,meni je pred njima potreban krivac,ali sam znam da nije tako.Drugo su ovi forumi na kojima ako zelis mozes pisati ili nepisati istinu(da li si zeljan a ne spreman za promenu)jer ovde me niko ne poznaje niti ja koga znam pa je mnogo lakse.Inace normalno je da prilikom skidanja se covek ugoji, zbog nervoze samo nesto gricka,ali do promena se ne dolazi tako lako.
Otisao sam kod lekara opste prakse zbog pojave belila na jeziku i uputili su me u laboratoriju da vadim krv...nasli su mi povisene transaminaze,tacnije ALT 105 i AST 42 a posle sam isao i kod infektologa u bolnicu i oni su mi uzeli krv SGOT 39 i SGPT 116 (da li ALT I AST predstavljaju isto sto i SGOT I SGPT)...poslali su krv na ispitivaje u bg,tacnije na torlak a rezultati mi stizu u petak pa me zanima da mi neko objasni da li je moguce da su mi te transaminaze povisene a da nemam ni jedan od oblika hepatitisa???hvala unapred
sale90 napisao:Otisao sam kod lekara opste prakse zbog pojave belila na jeziku i uputili su me u laboratoriju da vadim krv...nasli su mi povisene transaminaze,tacnije ALT 105 i AST 42 a posle sam isao i kod infektologa u bolnicu i oni su mi uzeli krv SGOT 39 i SGPT 116 (da li ALT I AST predstavljaju isto sto i SGOT I SGPT)...poslali su krv na ispitivaje u bg,tacnije na torlak a rezultati mi stizu u petak pa me zanima da mi neko objasni da li je moguce da su mi te transaminaze povisene a da nemam ni jedan od oblika hepatitisa???hvala unapred
tacan odgovor na tvoje pitanje tacno ne znam ali ukoliko uz belilo na jeziku imas i krvarenje desni to je siguran znak za hepatitis, bez obzira da li ili ne pripadas ugrozenim grupama idi i testiraj se,tvoje transiminaze ukazuju na pocetni stepen oboljenja jetre jos uvek nije bas alarmantno ali nije ni da nije, jetra nece da propada sama od sebe zato vodi racun i otkrij uzrok njenog takvog stanja.pozz