Desno rame spustenije u odnosu na levo

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Aleks4nd4r
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 26, 2011 3:30 am

Desno rame spustenije u odnosu na levo

Post od Aleks4nd4r »

Pozdrav,imam 19 godina,a vec u 17-oj sam posle sistematskog pregleda saznao da mi je desno rame spustenije u odnosu na levo.Bio sam kod fizijatra i radio sam odredjene vezbe.Inace sam fizicki aktivan,plivam,igram fudbal,kosarku,ali i dalje kada se pogledam u ogledalo vidim da mi je desno rame nize.Koliko je ovo opasno,da li se moze uopste vratiti u normalu?Da li ce mi teretana pomoci,posto planiram da krenem u istu??
Hvala
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Desno rame spustenije u odnosu na levo

Post od Nikola11 »

A kakva je konacna dijagnoza bila kod fizijatra?Pretpostavljam da se radi o iskrivljenosti kicme a jedan od pokazatelja(ne i jedini) je spusteno rame.Pravilnim vezbama se moze postici korekcija a u kojoj meri,individualno je.U svakom slucaju,i u teretani treba napraviti odedjeni program vezbi a ne sablonski da se radi.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Rame je spusteno zbog skolioze kichme koju imate!

Morate imati tacnu dijagnozu i onda se oybiljno posvetiti svojoj kichmi uz saradnju sa fizioterapeutima!

Pozdrav
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Aleks4nd4r
Novi član
Novi član

Post od Aleks4nd4r »

Fizijatar mi je pokazao vezbe koje treba da radim i preporucio mi plivanje,isao sam na kontrole ali i dalje imam isti problem koji nije uocljiv na prvi pogled.Vezbe sam prestao da radim nakon odredjenog perioda,nisam skoro posetio fizijatra (uradicu to ovih dana) i planiram da krenem sa vezbanjem u teretani.
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nikola11 »

Vezbe(pa i one u teretani) moraju precizno da se odrede bas za tebe tj.tvoje stanje.Ne radi se sablonski bas da znas
Aleks4nd4r
Novi član
Novi član

Post od Aleks4nd4r »

To znaci da strucna osoba treba da me uputi u trening?
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nikola11 »

Da,na osnovu tacne dijagnoze
Odgovori