Problem

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
MiljanMiljan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 19, 2011 4:59 pm

Problem

Post od MiljanMiljan »

Postovani doktore,
Imam problem da su mi se od skoro pojavile kao neke bubuljice i to na mestima: "ispod miske" na obe strane po 1 , ali nije kao obicna bubuljica nego kao malo veca i crveno-bela je, i na preponi, a brijao sam se na tim mestima pre 15-ak dana... Citao sam ceo ovaj podforum urologiju i nasao mozda odgovor na moje pitanje a to je da je to ili od brijanja ili od neceg drugog... Da li su te "bubuljice" opasne i sta treba raditi, samo ne ici urologu :)
I jos jedno pitanje, na kozici penisa vec duze vreme imam isto kao neku bubuljicu ali je raspuknuta i do skoro se tu skupljao gnoj, valjda, nesto belo a sada ga nema nego kao da je nesto drugo unutra, tvrdje.
Pozdrav
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Problem

Post od Dr011 »

sto se tice bubuljica na mestima brijanja, moze da se desi da nakon brijanja dlaka ne iznikne van koze nego se uvije unutra i stvori tu "bubuljicu"...obicno se to smiri samo, a ako ti ne prodje brzo i bude napredovalo javi se lekaru...naravno, niko ne moze na slepo da ti potrvrdi da li se zaista radi samo o tome ili o necem drugom, tako da je odlazak na pregled nezamenjiv... :wink: ako narednih dana to ne izgleda bolje svakako se javi...
sto se tice promene na penisu moze da bude i obicna bubuljica, upaljena lojna zlezda, koren dlake, a moze da bude i neka seksualno prenosiva infekcija tipa moluske ili nesto drugo, znaci najbolje je da odes do dermatovenerologa i resis dilemu sta je...
MiljanMiljan
Novi član
Novi član

Post od MiljanMiljan »

Hvala Vam na odgovoru.
Sto se tice ovog na penisu , nije obicna bubuljica, bar ja tako mislim jer stoji vec 3,4 god. ne smeta mi nista a i imam neku odbojnost prema lekarima tako da ne verujem da cu ici, samo sam zeleo da vidim sta je to ;)
Alexandeer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 10:17 am

Post od Alexandeer »

MiljanMiljan napisao:Postovani doktore,
Imam problem da su mi se od skoro pojavile kao neke bubuljice i to na mestima: "ispod miske" na obe strane po 1 , ali nije kao obicna bubuljica nego kao malo veca i crveno-bela je, i na preponi, a brijao sam se na tim mestima pre 15-ak dana... Citao sam ceo ovaj podforum urologiju i nasao mozda odgovor na moje pitanje a to je da je to ili od brijanja ili od neceg drugog... Da li su te "bubuljice" opasne i sta treba raditi, samo ne ici urologu :)
I jos jedno pitanje, na kozici penisa vec duze vreme imam isto kao neku bubuljicu ali je raspuknuta i do skoro se tu skupljao gnoj, valjda, nesto belo a sada ga nema nego kao da je nesto drugo unutra, tvrdje.
Pozdrav

Problem sa ''bubuljicom'' ispod miske je cest problem, zavrsio sam srednju medicinsku i video dosta slucajeva, ako se te bubuljice same od sebe ne povuku, onda kao sto ti je @Dr011 rekao javi se lekaru, najcesce se javlja posle brijanja jer ostra dlaka zaraste ispod koze i stvori otok ili ''bubuljicu'', koja je jako bolna i nepodnosljiva, to znam iz licnog iskustva, mogao bih ti preporuciti kremu FLOGOCID, a u krajnjem slucaju podji kod doce, gde ce ti malom hiruskom intervencijom rese problem, nije nista strasno da te ne uplasim i ne predomislim pre vremena :D ...

Sto se tice ''bubuljice'' na penisu, imam isti problem, meni vec godinama izlazi i to uvek na istom mestu, ispunjena gnojem i krvlju, koristim tu kremu i jos neku kremu, ne znam tacan naziv jer sam bacio pakovanje imam samo malu bocicu, crn namaz sa mirisom propolisa.. Ako ima neko drugi neko resenje za ovu ''bubuljivu'' na penisu nek javi, il da odem kod doce pa da i to otfikari :D :D
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

ako "bubuljicu" imate godinama mozda nije bubuljica, savetujem da odete kod dermatovenerologa da biste videli o cemu se tacno radi, ako je bubuljica onda ok ali ako nije mozda je nesto sto treba leciti ili ukloniti...zasto biste nesto trpeli toliko dugo...
MiljanMiljan
Novi član
Novi član

Post od MiljanMiljan »

Sto se tice ovog ispod miske, nije me bolelo do sad.
A sto se tice ovog na penisu, znam da nije bubuljica ali nesto nalik tome, kazem otvoreno je sa gornje strane i skuplja se gnoj ... nije me do sad nikad bolelo i ne bih isao kod lekara.
Hvala na odgovorima.
Alexandeer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 10:17 am

Post od Alexandeer »

MiljanMiljan napisao:Sto se tice ovog ispod miske, nije me bolelo do sad.
A sto se tice ovog na penisu, znam da nije bubuljica ali nesto nalik tome, kazem otvoreno je sa gornje strane i skuplja se gnoj ... nije me do sad nikad bolelo i ne bih isao kod lekara.
Hvala na odgovorima.
Patim i ja od toga ''ne bih isao kod lekara'', iz razloga sto mi je preko glave toga, sve moguce boljke zakacim al jbg, vredi ono kad kazu ''bolje spreciti nego leciti'' mislim da je bolje na vreme da se ode kod lekara, zato oni i postoje, iako mozda to ti nije nista problematicno..
pozz
Odgovori