Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
Imam 13 godina penis mi je 12-13 cm kada je dignut jel to mala velicina ili normala za te godine?
Ondakada mi je dignut kriv je malo na levu stranu i iskrivljen je on nagore isto malo ali kada mi je dignut nemogu povuci kozicu nadole boli a kada nije dignut mogu ali medjuvremenom kada se digne a kozica povucena malo boli i jedva je vratim Preporucite mi sta da radim i da li je to tako noormalno u 13 godinama ili sta vec....
normalna cak i odraslom je to dovoljno, a pred tobom su tek godine kada ce najvise rasti, zato bez brige, za sad je sve kako treba! zakrivljenje je cesta pojava, u stranu, na gore, na dole, i ako to nije preterano onda bez brige, ne mora da bude bas potpuno prav ima jos vremena dok se oformi konacan izgled...
sto se tice kozice vec bi trebalo da moze i u erekciji lako da se svlaci i vraca...ako problem postoji najbolje je resavati ga sto pre, da ti to ne ostane za kasnije godine...da, desava se da postoji problem sa tesnom kozicom, savetujem da svakako odes na pregled kod doktora da se vidi koji je stepen suzenosti kozice i u zavisnosti od toga na koji nacin se to moze srediti, u mladjim godinama postoje vece mogucnosti da se to lakse resi...
ok onda bi trebalo biti sve uredu isim kozice po mome glavica si lepo stoji ali kozica gde pozinje da se otvara to mi se cini mali prostor jer ja kada mi je penis spusten na povucem kozicu skroz dole ispod glavice i kada se penis digne tu isto steza i zbog toga jedva vratim jer izvise je glaviva i stvara takoreci zub ... Jesi ti doktor ili ako ima ovde doktora mmoze neko da mi preporuci nesto? Meni je daleko doktor mogu ja to slikam i pokazem i ti preporucite sta treba da radim ili tako nesto?
trebalo bi normalno i u potpunoj erekciji (dignuto stanje) da sve ide glatko, da ne steze nista...desava se da otvor kozice bude tesniji, da steze, i to stanje se zove fimoza...kod decaka ima sanse da se to ispravi vezbom ako je suzenje blaze, a ako se ne moze resiti vezbom mora da se uradi jedna intervencija kojom se otklanja taj problem, koja inace nije nista strasno...ipak savetujem da se ode na pregled da se vidi uzivo kako stoje stvari, ne moze sa slike sve sto treba da se vidi, pa kazi tvojima da se nekako organizujete i da te odvedu kod lekara, jer kao sto rekoh dok si jos u tim godinama problem se moze lakse resiti, cak i bez intervencije, koja posle u kasnijim godinama bude obicno jedino resenje...
poz... sad ide malo lakse kako treniranjem tj vezbanjem povlacenje kozice napred nazad cesce? ... mozda se je malo stegla jer kad sam bio mali nisam je povlacio nakon mokrenja moze se reci i nikad pa da nije zbog toga?
da, moze upravo i zbog toga sto je nisi gotovo nikad prevlacio...trebalo je da te nauce da i kao mali redovno povlacis kozicu kako bi se ona lepo olabavila i da ne bi ostala tesna...jos nije kasno, penis ce se tek razvijati, tako da ima sanse da se vezbom to olabavi, cesto praktikuj tako kako si napisao, pa ces videti, ako ide na bolje onda super...cilj je da postignes da se kozica potpuno glatko svlaci i vraca, bez ikakvih teskoca, pa budi uporan, naravno nezno i pazljivo, da se ne bi povredio i da se kozica ne zaglavi pozadi, ne valja da tako zaglavljena dugo ostane...ako ne bude pomaka i ako i dalje bude teskoca onda svakako idi do doktora da se taj problem otkloni na vreme, da ne cekas da odrastes a da problem nije resen...