Kvržica na testisu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Marko91R.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 21, 2011 11:29 pm

Kvržica na testisu

Post od Marko91R. »

Poštovani doktore,pre nekoliko dana imao sam bol u levom testisu,mislim da sam ga priklještio u snu i da me je zato bolelo,to je trajalo dva dana,Nekoliko dana posle toga tokom tuširanja na tom istom testisu sam napipao kao neku kvržicu,da napomenem da sam kao mali operisao bruh ali nisam siguran sa koje strane.Imam 20 godina,normalne sam građe,nisam gojazan.Molim vas da mi odgovorite,jer se plašim da nedaj bože nije rak.
I zaboravio sam da napomenem da i moj tata ima kvržicu u levom testisu već dvadesetak godina,nekad nestane pa se pojavi,da nije možda nasledno?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Kvržica na testisu

Post od Dr011 »

u principu nema nekih naslednih kvrzica...a sto se tice kvrzica one mogu biti razne stvari, od bezazlenih koje se mogu imati ceo zivot pa sve do onih opasnih kvrzica koje svakim danom bivaju jos opasnije i zbog toga ne treba cekati i odlagati odlazak lekaru...zato savetujem da odes sto pre kod lekara da bi razresio dilemu o cemu se radi, jer jedino pipanjem moze da se utvrdi sta je...
Marko91R.
Novi član
Novi član

Post od Marko91R. »

Dr011 napisao:u principu nema nekih naslednih kvrzica...a sto se tice kvrzica one mogu biti razne stvari, od bezazlenih koje se mogu imati ceo zivot pa sve do onih opasnih kvrzica koje svakim danom bivaju jos opasnije i zbog toga ne treba cekati i odlagati odlazak lekaru...zato savetujem da odes sto pre kod lekara da bi razresio dilemu o cemu se radi, jer jedino pipanjem moze da se utvrdi sta je...
Negde sam pročitao da opasne kvržice ne bole na dodir a mene ovom malo bolucka.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

zavisi tacno gde je kvrzica, kakva je...one opasne obicno jesu bezbolne, ali bol ne iskljucuje mogucnost da se radi i o njima...
Marko91R.
Novi član
Novi član

Post od Marko91R. »

Dr011 napisao:zavisi tacno gde je kvrzica, kakva je...one opasne obicno jesu bezbolne, ali bol ne iskljucuje mogucnost da se radi i o njima...
Nalazi se kod blizu mesta gde se žile spajaju sa testisom.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

na donjem kraju testisa? da li je odvojeno od samog testisa ili je cvrsto vezano za njega?
Marko91R.
Novi član
Novi član

Post od Marko91R. »

Dr011 napisao:na donjem kraju testisa? da li je odvojeno od samog testisa ili je cvrsto vezano za njega?
Pa ja mislim da je na gornjem delu kod žila,nije odvojeno nego je baš na testisu.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

uz zadnju stranu testisa je priljubljena jedna normalna struktura koja se zove epididimis (potrazi sliku na netu da vidis kako je sve to rasporednjeno u mosnicama) i nekad on pravi zabune, a u njemu isto mogu da se jave neke kvrzice, ciste...ali ako mislis da je to na samom testisu svakako savetujem da se javis lekaru da to pogleda, sto je sigurno sigurno, i javi nam kako je bilo!
Marko91R.
Novi član
Novi član

Post od Marko91R. »

Hvala vam na odgovoru,u ponedeljak idem kod urologa u dragiše mišovića,javiću šta su mi rekli.
Odgovori