Pomoc oko testisa
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 30, 2011 6:39 pm
Pomoc oko testisa
Interesuje me da li je nesto ozbiljno posto mi se nekad ne stalno javi bol u desnom testisu pri naprezanju i pomera mi se svaki put na gore (ne nestaje ) kad se napregnem a levi normalan ne pomera se... Da li je to za brigu i poseti lekaru? Unapred Hvala.
Re: Pomoc oko testisa
bez pregleda ne mozemo da znamo kako stvari stoje...bitno je da su testisi normalnog polozaja, oblika, velicine, cvrstine, ako ti je bilo sta sumnjivo javi se na pregled da se proveri je li sve u redu...
Zeleo bih da znam.Da li se od sledecih stvari koje navedem,mogu ostetiti testisi ili ostati sterilan/
1.Kada masturbiram pod tusem
2.Kada se posle kupanja ne obrisu dobro testisi
3.Nekada osecam,kada su testisi vise na dole,vise,kada skacem,trcim,osecam kako se tresu
4.Od bola u preponama
5.Od bilo kakvog polozaja penisa u gacama
Hitno potreban odgovor,jer osecam neke bolove u testisima.Hvala
1.Kada masturbiram pod tusem
2.Kada se posle kupanja ne obrisu dobro testisi
3.Nekada osecam,kada su testisi vise na dole,vise,kada skacem,trcim,osecam kako se tresu
4.Od bola u preponama
5.Od bilo kakvog polozaja penisa u gacama
Hitno potreban odgovor,jer osecam neke bolove u testisima.Hvala
odgovor na ovih 5 pitanja je ne, ne treba da brines zbog svega toga...a sto se tice bolova u testisima oni mogu biti zbog raznih stvari, vezanih za testise i nevezanih...
da li bolovi jos traju? pregledaj pazljivo testise, ako bilo sta sumnjivo primetis javi se na pregled!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 10:17 am
@Dr011
Hocu tvoje cenjeno misljenje
Jos kao mali, (11 12 13 god.), sam imao neke probleme sa testesima, znam da su me vodili kod urologa a da je problem bio povlacenje testesa nagore, pominjali su neku operaciju a posle se prestalo pricati o tome, povremeno, na neki duzi vremenski period i ne tako cesto, pogotovo kad se probudim ujutru osecam jak bol u testesima, nekad cak i nogu ne mogu pomeriti, zadnji put mi se to desilo dok sam bio sa curom, bio sam nalozen bas bas dugo, ali nije doslo do ejakulacije jer nismo imali prilike, u roku od 2h 100puta je bio u erekciji a potom vracao u normali pa sam odjednom osetio onaj strasan bol u testesima, drzalo me oko 1h pa nakon ejakulacije bol je nestao, to je bilo pre pola godine, posle toga se ne secam toliko intezivnog bola, mozda nekad da primetim pri kupanju da me testesi bole pri palpaciji al to nije uvek tako.. Sto se tice onog gubljenja u povlacenja testesa, to se i dan danas ponavlja..
Hvala vam na vremenu, i ako moze neki savet..
Hocu tvoje cenjeno misljenje

Jos kao mali, (11 12 13 god.), sam imao neke probleme sa testesima, znam da su me vodili kod urologa a da je problem bio povlacenje testesa nagore, pominjali su neku operaciju a posle se prestalo pricati o tome, povremeno, na neki duzi vremenski period i ne tako cesto, pogotovo kad se probudim ujutru osecam jak bol u testesima, nekad cak i nogu ne mogu pomeriti, zadnji put mi se to desilo dok sam bio sa curom, bio sam nalozen bas bas dugo, ali nije doslo do ejakulacije jer nismo imali prilike, u roku od 2h 100puta je bio u erekciji a potom vracao u normali pa sam odjednom osetio onaj strasan bol u testesima, drzalo me oko 1h pa nakon ejakulacije bol je nestao, to je bilo pre pola godine, posle toga se ne secam toliko intezivnog bola, mozda nekad da primetim pri kupanju da me testesi bole pri palpaciji al to nije uvek tako.. Sto se tice onog gubljenja u povlacenja testesa, to se i dan danas ponavlja..
Hvala vam na vremenu, i ako moze neki savet..
posto postoji problem sa povlacenjem testisa na gore jos od detinjstva savetujem kontrolni pregled kod urologa da se vidi kako danas stoje stvari i da li je sve u redu sa njima, bez pregleda ne moze da se zna...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 10:17 am
Malo mi skartljivo to, i ja sam u bransi medicine, znam da je u 21vom veku bezvezno reci da te je sramota od takvog nesto al nadam se da cu sakupiti hrabrosti i poci da se proverim.. A nemanje hrabrosti je zbog nekih drugir razlogaDr011 napisao:posto postoji problem sa povlacenjem testisa na gore jos od detinjstva savetujem kontrolni pregled kod urologa da se vidi kako danas stoje stvari i da li je sve u redu sa njima, bez pregleda ne moze da se zna...

Ako moze ovde odgovori u vezi onog posta sa erekcijom, problem je u tome sto posle prve ejakulacije, necu se zaliti dali brzo dodje do ejakulacije il ne jer sam dobro ''proucio'' tu oblast tako da mi je to i ne toliko bitno, problem je sto posle toga jako tesko dolazi do ponove erekcije, cura se dosta trudi oko toga, bilo je slucajeva kada totalno omlitavi i je skroz neupotrebljiv :/, ja opet povezujem psihu sa svemu tome ..
I jos jedno pitanje, ima li istine u svakojakim preparatima koji sluze za uvecanje penisa, ili hiruske intervencije?

nema razloga da te bude sramota, zato bi bilo, lekar je upravo tu da resava i te probleme, samo ti skupi hrabrost i videces da to uopste nije tako strasno kao sto ti se sada cini!
moze i psiha da igra ulogu, ali i nevezano za to nije neuobicajeno da se nakon ejakulacije erekcija izgubi i da se ne moze odmah postici nova, nekima je potrebno cak i nekoliko sati da bi mogli ponovo da je dobiju...ako taj prvi put sve funkcionise kako treba, onda bez brige, nije to nikakav poremecaj!
preparati za povecanje penisa nisu efikasni, to su marketniski trikovi, a sto se tice hirurgije to samo u krajnjim slucajevima, nije ni to tako jednostavno, a cesto nema ni potrebe za tim...najcesce su muskarci u velikoj zabludi kada je u pitanju velicina i misle da treba da bude veca nego sto je inace normalno!
moze i psiha da igra ulogu, ali i nevezano za to nije neuobicajeno da se nakon ejakulacije erekcija izgubi i da se ne moze odmah postici nova, nekima je potrebno cak i nekoliko sati da bi mogli ponovo da je dobiju...ako taj prvi put sve funkcionise kako treba, onda bez brige, nije to nikakav poremecaj!

preparati za povecanje penisa nisu efikasni, to su marketniski trikovi, a sto se tice hirurgije to samo u krajnjim slucajevima, nije ni to tako jednostavno, a cesto nema ni potrebe za tim...najcesce su muskarci u velikoj zabludi kada je u pitanju velicina i misle da treba da bude veca nego sto je inace normalno!