Kila na vratu

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
crnimilos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 22, 2011 5:32 am

Kila na vratu

Post od crnimilos »

Zdravo forumovci... :D

Prije nekih 3 mjeseca, navece sam otisao na kafu kod prijateljice i kroz par sati me uhvatila jaka glavobolja i temperatura oko 38 stepeni... Vratio sam se kuci, popio brufen i legao u krevet... Sjutradan kad sam se probudio, slucajno primijetim da mi je na vratu sa lijeve strane iskocila kila, znaci ne limfna zlezda, jer je ovo mnogo vece i drugacije...

Odmah sam otisao u drzavnu ustanovu, gospodja koja je vidjela to, rekla mi je da nije nista strasno, da je to samo neka sitna infekcija. Tada sam otisao u privatnu ustanovu, trazio da mi izvade nalaze i ispalo je da su mi leukociti dosta povecani, i nije mononukleoza...

Vjerovali su da je neki tip streptokoke i da mi je natekao misic...

Tako su mi dali jake antibiotike (Longacef 1g/dan) da primam intravenski... 5 dana...

I evo poslije tri mjeseca, kila mi je i dalje tu, misic je samo stekao...

Na kraju sam skontao, kad mi je stekao misic da se to ispupcenje nalazi ispod misica...
Nemam nikakvih zdravstvenih problema, ne smeta mi uopste, a nije ni vidljiva nesto, ne mijenja se promjer, bukvalno nista...

Pomozite mi, makar da znam gdje bih trebao da idem povodom toga i sta bi moglo da bude...
Posto su mi drzavni doktori zamalo ubili babu njihovom greskom, nemam bas nekog povjerenja u njih...

Evo nalaza prije tri mjeseca SE 16, Le 14.4, Segmentacija 73.3, Lym 16.6%, fibrinogen 4.5. Ostali nalazi su bili u normali...

Takodje da napomenem (mozda je povezano), da su mi prije god dana iskocile limfne zlezde, ispod lijevog pazuha, dok sam radio na gradilistu (velika prasina itd itd...) Otada umiju s vremena na vrijeme da se pojave kad mi padne imunitet, ali ne vece od 2-3mm...

Imam 23 godine...
Anastasija95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 13, 2011 9:52 am

Re: Kila na vratu

Post od Anastasija95 »

Ja idem u srednju medicinsku skolu i mogu da odgovorim na neka pitanja.Sedimentacija je povisena,sto ukazuje na upalu(naravno i na mnogo ozbiljnija stanja),ali to kod Vas nije slucaj.Ne filozofirajte puno,vec prepustite lekarima da Vas lece,sigurno ne znate bolje od njih,pretpostavljam da niste studirali medicinu.Ako ste mrsavi,normalno je da Vam limfne zlezde budu povecane,sto opet ukazuje na neku infekciju.Polako procice,nista strasno.Pozdrav i KISS :D
Anastasija95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 13, 2011 9:52 am

Re: Kila na vratu

Post od Anastasija95 »

I odakle taj termin "IZASLA MI KILA NA VRATU",koliko znam kila(hernia) moze da nastane na stomaku(znaci,abdominalna)hernia abdominalis,znaci zid trbusne maramice,peritoneuma je oslabljen i zato nastaje usled velikih napora(pupcana,preponska i zeludacna).I kila medju prsljenovima DISKUS HERNIA i ona uzrokuje velike bolove,nastaje pri podizanju velikih tereta,isto naporom.Najcesce nije opasna na abdomenu,al moze da se uljesti,sto nikako nije dobro.Nadam se da ste razumeli uz kombinaciju latinskog i srpskog.I pretpostavljam da nije nista opasno :D :D
Odgovori