Prije nekih 3 mjeseca, navece sam otisao na kafu kod prijateljice i kroz par sati me uhvatila jaka glavobolja i temperatura oko 38 stepeni... Vratio sam se kuci, popio brufen i legao u krevet... Sjutradan kad sam se probudio, slucajno primijetim da mi je na vratu sa lijeve strane iskocila kila, znaci ne limfna zlezda, jer je ovo mnogo vece i drugacije...
Odmah sam otisao u drzavnu ustanovu, gospodja koja je vidjela to, rekla mi je da nije nista strasno, da je to samo neka sitna infekcija. Tada sam otisao u privatnu ustanovu, trazio da mi izvade nalaze i ispalo je da su mi leukociti dosta povecani, i nije mononukleoza...
Vjerovali su da je neki tip streptokoke i da mi je natekao misic...
Tako su mi dali jake antibiotike (Longacef 1g/dan) da primam intravenski... 5 dana...
I evo poslije tri mjeseca, kila mi je i dalje tu, misic je samo stekao...
Na kraju sam skontao, kad mi je stekao misic da se to ispupcenje nalazi ispod misica...
Nemam nikakvih zdravstvenih problema, ne smeta mi uopste, a nije ni vidljiva nesto, ne mijenja se promjer, bukvalno nista...
Pomozite mi, makar da znam gdje bih trebao da idem povodom toga i sta bi moglo da bude...
Posto su mi drzavni doktori zamalo ubili babu njihovom greskom, nemam bas nekog povjerenja u njih...
Evo nalaza prije tri mjeseca SE 16, Le 14.4, Segmentacija 73.3, Lym 16.6%, fibrinogen 4.5. Ostali nalazi su bili u normali...
Takodje da napomenem (mozda je povezano), da su mi prije god dana iskocile limfne zlezde, ispod lijevog pazuha, dok sam radio na gradilistu (velika prasina itd itd...) Otada umiju s vremena na vrijeme da se pojave kad mi padne imunitet, ali ne vece od 2-3mm...
Imam 23 godine...