Izuzetno osetljiva koza!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Draginja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 17, 2011 7:31 pm

Izuzetno osetljiva koza!

Post od Draginja »

E ovako. Imam 22 godine i masnu kozu. Tj, masnu T zonu. Ali koza mi je JAKO osetljiva, tipa kada me decko poljubi a neobrijan je iste sekunde mi izadje alergija u vidu, crvenila, a kasnije i malena nabubrenja, koja je izuzetno svrbe. Ako mi neko pipne lice rukama, ista je pricha. Imam ponekada bubuljice, no one nisu problem, vec bih volela da uklonim mat, tj. masnocu sa lica. Probala sma Garnier, Loreal, Vichy Normadem, Avon i ne znam ti ja koje proizvode. Od SVIH mi posle prve upotrebe iskoce oko 10ak bubuljica, koje su poprilicno i bolne. Molim vas, da li neko zna bilo kakav proizvod, koji nije poznat siroj populaciji, koji bi mogao da odgovara mojoj masnoj i osetljivoj kozi?

Unapred Zahvalna :(
rebelderbd96
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 11, 2011 8:04 pm

Re: Izuzetno osetljiva koza!

Post od rebelderbd96 »

Prvo za masnu kozu,(tako mi dermatolog rekao) smanji da jedes -cokoladu,kikiriki,semenke,orasi-swe sto je tog tipa,jer izaziva jos vise..
A za bubuljice ...znam samo da je meni dermatolog dala Benzaknen,on isusuje i deluje,posebno za one gnojne bubuljice,a za crvenilo-nzm.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Rekao bih da je najpametnije konsultovati se sa dermatologom.
Nesto sto bi mogla da probas jeste da se umivas jako blagim sapunima,
klasican eucerin,klasican sebamed(za normalnu kozu,nikako za masnu)ili skuplja(i bolja) varijanta uriage zn-cu kameni sapun,on je jako dobar za osetljivu kozu.
Od krema bi mozda mozda la roshe posey tolerianu na celo lice,a efaklar m kremu na masnije delove.
Benzoilperoksid ni slucajno,on jeste dobar za gnojanice,ali ne ide na tako osetljivo lice.
petars89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 13, 2011 11:50 pm

Post od petars89 »

Draginja napisao:E ovako. Imam 22 godine i masnu kozu. Tj, masnu T zonu. Ali koza mi je JAKO osetljiva, tipa kada me decko poljubi a neobrijan je iste sekunde mi izadje alergija u vidu, crvenila, a kasnije i malena nabubrenja, koja je izuzetno svrbe. Ako mi neko pipne lice rukama, ista je pricha. Imam ponekada bubuljice, no one nisu problem, vec bih volela da uklonim mat, tj. masnocu sa lica. Probala sma Garnier, Loreal, Vichy Normadem, Avon i ne znam ti ja koje proizvode. Od SVIH mi posle prve upotrebe iskoce oko 10ak bubuljica, koje su poprilicno i bolne. Molim vas, da li neko zna bilo kakav proizvod, koji nije poznat siroj populaciji, koji bi mogao da odgovara mojoj masnoj i osetljivoj kozi?

Unapred Zahvalna :(
hehe, @Draginja...ja nisam dermatolog nikakav ali mogu svim dermatolozima da zatvorim usta jer oni 90% pacijenata nisu izlecili...odi kod dermatologa nekog i neka ti prepise lek...

taj lek ces platiti (kreme,lekovi) 2000-3000 dinara...

a ja samo kazem probaj mesec dana da zivis ovako

2l vode dnevno (rosa)
izbaci masnu i slanu hranu
i vodi racuna da ne nikako dodirujes lice

probaj samo to da uradis i ja ti garantujem da ti se bubuljice za razliku od lekova i krema nece uopste vise pojavljivati..

a ti dodji opet za neki mesec pa mi se zahvali

srecno!
Odgovori