Zbog problema svog deteta,morala sam mnogo da citam i mnogo da ucim o skoliozi...Morala sam da izaberem i nacin na koji ce moje dete biti leceno...I sad sam slucajno naisla na ovaj forum,gde vidim kako nam neki kiroprakticar objasnjava cudotvorno delovanje kiropraktike...Gde ce se nasoj deci,jer skoliozu uglavnom pokusavamo da izlecimo kod svoje dece,resiti ove muke bez strasnih lekara koji ce nam iskasapiti dete i napraviti od njega invalida...
Moje pitanje je da li ste vi svesni sta pricate i sta dozvoljavate sebi da napisete?????????
Da li znate koliko se dece nedeljno,a koliko godisnje operise na Ortopedskoj Klinici Banjica?????????
Da li su po vama ta deca invalidi?????????????????
Da li ste vi lekar po struci????????????
Ili ste se zainteresovali za kriopraktiku i odlucili da za velike svote novca obecavate 100% efikasan nacin lecenja skoliose...
Ne znam koliko ljudi znaju,ali kriopraktikom se cesto bave elektricari koji su se zainteresovali da pomazu drugima i naravno otkrili da na mnogo laksi nacin moze da se ispravi svaki deformitet kicme...Elektricari i oni koji se medicinom bave iz hobija,uvek vise znaju od lekara,hirurga,profesora medicine...
Znate,gospodine krioprakticaru,ovde govorimo o kicmi i deci najcesce....
Svaka vam cast na onome sto se usudite da napisete!!!!!!!!!!!!!
Generalno,posto sam na svojoj licnoj kozi dozivela mnogo toga...Pricala sa mnogo ljudi....I citala o skoliozi dan i noc (a ne bih se usudila da kazem i da preporucim ljudima kako da lece ovaj problem) , shvatila sam da je narocito ova zemlja prepuna,priucenih nadrilekara koji pomazu odprilike kao sto je pomagala i vidovita Zorka...
Ljudima koji se plase da odu kod lekara i potraze strucnu pomoc za sebe ili svoje dete...Bas kao sto je vidovita Zorka pomagala ljudima koji su se plasili da se bore sa svojim problemima...
Znate...Ljudi ne vole lekare...I uvek smatraju da znaju vise i bolje...
Ali,ovde se ne govori o biljnom receptu za lecenje kaslja...Ovde pricamo o kicmi....I jos jednom...O deci...
Na zalost...U zivotu retko postoji lakse resenje....
Od masaze,sporta,vezbi,nikad ne smete da odustanete!!!!Ali,od onih pravih koje ce vam strucno lice preporuciti!
U nasoj zemlji najstrucniji,izvanredni lekarski tim radi na Ortopedskoj Klinici Banjica!!!!!!!!!!
Kad i ako skolioza predje 50 stepeni...Svi koji vam budu pricali o cudesnim izlecenjima,lagace vas...
Skolioza sa sobom nosi deformaciju prsljenova...Rotaciju...Mnogo toga...Zbog cega je potreban lekar koji je,po nasim krioprakticarima,bio dovoljno velika budala da provede godine i godine na studijama,specijalizacijama,usavrsavanjima uglavnom u Americi....
A takav lekar je ipak potreban kad skolioza postane velika...Potreban je i pre,da bi se makar pokusalo sa sprecavanjem progresije skoliose i da bi se izbegla operacija...
A ta operacija uopste nije toliko strasna kao sto je krioprakticar napisao...Posle te operacije,pacijenti ustaju za tri dana...Ispravljeni,sa kicmom koja se nece vratiti u predhodno stanje...
I znate...Lekar nikome nece obecati cudo...Reci ce u odredjenom trenutku da se operacija preporucuje...I da naravno kicma nece biti kao pre,ali da ce problemi posle operaciji biti daleko manji od onih koje imaju l;judi sa skoliozom koja nije operisana...
Da,kicma moze da boli posle operacije,ako se ne rade vezbe redovno,ali kako kicma boli ako se skolioza ne leci?????????Stravicno!!!!!!!!!