Otvoren prelom skocnog zgloba

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
stabilo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 16, 2011 9:14 pm

Otvoren prelom skocnog zgloba

Post od stabilo »

Pozdrav
Imam 20 godina i imao sam otvoreni prelom skocnog zgloba, kazu da je operacija bila komplikovana i stavljen mi je hofmanov aparat. Proslo je 3 nedelje, ja se dobro osecam, ali sam sreo starije ljude kojima je isto ovaj aparat bio ugradjen, nosili su ga mesecima i nije im uspeo, pa su menjali na ilizarov, takodje su mi rekli da hofmanov aparat pomaze jednom u 100 slucajeva, od kad sam to cuo jako se lose osecam, mada mi svi kazu da ne brinem toliko jer je moj najveci adut mladost i da to ide dosta brze. Da li bi neko mogao nesto vise da mi kaze o ovom aparatu i da li je imao slicnu povredu?
Unapred hvala
gundersenOVI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 25, 2011 9:29 pm

Re: Otvoren prelom skocnog zgloba

Post od gundersenOVI »

hej zdravo..otvoreni prelom skocnog zgloba sam imala i ja... bilo je jezivo... operisali su me ovde u svedskoj...medjutim nisam se dobro rehabilitovala.puno sam radila, jos sa otvorenim drenovima, morala sam, tako da se to razvilo u artrozu. pre 5 meseci su mi uradili, isto ovde u svedskoj, operaciju kocenja zgloba...kao jedino moguce resenje... volim mog doktora i verujem mu ali sve je to strasno.. evo jos sam u gipsu i u medjuvremenu sam imala jos jednu operaciju vadjenja metalnih klinova...inace cu hramati samo malo...
ne znma z ataj tvoj aparat..napisi mi nesto ako si saznao....uglavnom//rehabilitacija je najvaznija i sve ce biti odlic\no. samo napred...
:D
house.m.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 14, 2011 4:57 pm

Post od house.m. »

Imao sam dosta tezak prelom skocnog zgloba koji se zvao mislim trimaleolar crusis. Sto je znacilo prelom sve te tri kosti sto cine zglob u krug, nije bio otvoren, ali je jedan od najtezih preloma kako su mi rekli. Nosio sam gips jedno 5 nedelja i sto me iznenadilo, bez ikakvih problema, svraba ili ne znam ni ja, da bi druge nedelje posle skidanja gde jos nije dozvoljen bio oslonac pao na nogu i slomio tu jednu kost fibula ja mislim... tako da sam nosio gips jos 5 nedelja da bi se to oporavilo. Medjutim kad su mi skinuli i opet posle jedne nedelje sam nezgodno pao na nogu tj. oslonio se na nju sasvim slucajno i pao naravno. (Sad nemojte misliti da sam skakao ili bio nemiran, vec jednostavno to moze da se desi uvek, za trenutak nepaznje i ode mast u propast) I sad opet na snimku je bila slomljena ta fibula. Medjutim lekar je rekao da ne stavljam gips, i da pocnem sa rehabilitacijom tj. sa postepenim oslanjanjem. Sto je meni bilo cudno naravno ali sam poslusao i poceo da se oslanjam bez ikakvog bola od te fibule, jednostavno kao da nije slomljeno nista bilo. I to je trajalo jedno sad ne znam tacno oko 3nedelje, gde sam prohodao ono sa blagim hramljanjem. I zglobom jedva pokretnim i natecenim kad bih malo vise hodao. Sad posle jedno 3 i vise godina nemam nikakvih problema da kucnem u drvo, jer sam nastavio sa vezbama tj. treniram u teretani redovno i vezbe za listove radim u sklopu treninga.. Cucanj radim sa 120kg , podizanja na prste itd. Povecana je pokretvljivost, naravno nikad nece biti kao u drugoj nozi, ali ono skoro da su iste. tako da je najvaznije bilo kakav prelom da je samo je bitno vezbati posle redovno i sve ce biti u redu.
gundersenOVI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 25, 2011 9:29 pm

Post od gundersenOVI »

stabilo napisao:Pozdrav
Imam 20 godina i imao sam otvoreni prelom skocnog zgloba, kazu da je operacija bila komplikovana i stavljen mi je hofmanov aparat. Proslo je 3 nedelje, ja se dobro osecam, ali sam sreo starije ljude kojima je isto ovaj aparat bio ugradjen, nosili su ga mesecima i nije im uspeo, pa su menjali na ilizarov, takodje su mi rekli da hofmanov aparat pomaze jednom u 100 slucajeva, od kad sam to cuo jako se lose osecam, mada mi svi kazu da ne brinem toliko jer je moj najveci adut mladost i da to ide dosta brze. Da li bi neko mogao nesto vise da mi kaze o ovom aparatu i da li je imao slicnu povredu?
Unapred hvala

e cao , evo da ti se javim i ovde... nemam pojma za taj hofmanov aparat..bas cu sad us redu da pitam doktora o tome... istu povredu smo imali.
ja sma mislila da ce mi ukociti zglob sa tom beton masom, tako nesto..to su mi rekli na banjici... medjutim.... jutro uoci operacije dolazi mi doktor, markira mi desni kuk, visoko iznad butne kosti, i kaze mrtav ladan da ce da pozajmi deo kosti odatle kroz mali rez, pa da taj deo uglavi i ukoci, fixira zglob...
ja se prestravila...mislim, kako,sta,,,,,,,budim se posle operacije, nema rane na kuku, kad evo ti ga doktor, kaze u zadnjem momentu, znaci na smaom operacionom stolu je promenio odluku i umesto presadjivanja dela kosti, odlucio se za te srafove... eto... jbg... jedan sraf duzi nego sto je [potrebno, pa mi njega isceprkaju pre 3 nedelje.. pisem ti sve ovo jer je u pitanju svedska.. ni kod njih nije idealno, mada verujem da je doktor izabrao najbolje za mene .... on licno uopstre nije za artroplastiku, sem kod starih koji ce ziveti ionako npr 5 god, pa nema veze infekcije i koja operacija ponovo.. nikako kod nas mladih.. p.s. mozda i docekamo neki pronalazak nov kad budemo imali po 50 godina.... hahhaha
pisi kako ti ide...javicu bas sta mi je doktor rekao za taj aparat ako te zanima... kako ti ide inace...
Odgovori